OFFENSIV MOAN: Magnus Moan og de andre norske kombinertgutta leverte godt i hoppbakken. Nå går de for gull i lagkonkurransen. Foto:Terje Bendiksby,NTB scanpix

Norge går for gull etter kjempehopping: Moan: – Jeg synes bare synd på konkurrentene

FALUN/OSLO (VG) Håvard Klemetsen (36) hoppet utrolige 101 meter og sørget for at Magnus Moan (31) og de norske kombinertgutta har stor tro på gull i lagkonkurransen.

Artikkelen er over fem år gammel

VG DIREKTE:Følg Norges gulljakt fra klokken 16!

Norge ligger bare 28 sekunder bak ledende Tyskland etter hoppdelen av dagens lagkonkurranse.

Det norske laget tok gull i Sotsji-OL, og Jørgen Graabak, Mikko Kokslien, Magnus Moan og Håvard Klemetsen, som utgjør laget i Falun, håper å stå øverst på pallen også i år.

– Jeg er i toppform. Jeg synes synd på konkurrentene foran langrennet, gliser Magnus Moan, som slo til med 91 meter.

– Føret i dag vil passe oss norske bedre enn på fredag, da det var løst i sporet, fortsetter Moan.

VG DIREKTE:Slik var kombinerthopprennet

– Vil slå alle

Han var ikke alene om å være godt fornøyd med innsatsen i hoppbakken.

– Jeg var usannsynlig nervøs, men heldigvis ble det et ok hopp, sier Mikko Kokslien (29), som var vraket til fredagens individuelle konkurranse. Han hoppet 91 meter i dag.

– Jeg var selvfølgelig skuffet, men jeg har prøvd å forberede meg best mulig til denne lagkonkurransen, legger Kokslien til.

– Målet er å slå Tyskland ?

– Vi vil gjerne slå alle, vi!, svarer kombinertløperen.

– Gikk en f*** i meg

SKREK AV GLEDE: Håvard Klemtsen la ikke skjul på hvor fornøyd han var etter å ha landet på 101 meter i lagkonkurransen i normalbakken i Falun. Foto:Terje Bendiksby,NTB scanpix

Det er det langt fra umulig at Norge gjør i langrennet som begynner klokken 16.00.

Takket være Håvard Klemetsens monsterhopp på 101 meter er Norge nummer fem. 28 sekunder opp til ledende Tyskland er ingen avskrekkende avstand.

Vi er på skuddhold til gullet, sier Klemetsen.

Opp til Japan på andreplass og Frankrike på tredjeplass skiller det henholdsvis 24 og 14 sekunder, mens Østerrike og Norge går ut likt.

– Vi er tente på å revansjere oss fra den individuelle konkurransen, sier dobbelt OL-mester Jørgen Graabak (23), som hoppet 90,5 meter.

– Det har gått en liten f*** i meg etter fredag. Det var surt at vi ikke klarte å være med der. Vi er revansjsugne, vi er bedre enn vi viste fredag, spesielt i langrennsløypa, sier Graabak.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder