RØD LØPER: Pressefotografene var møtt opp i stort antall da Magnus Carlsen var på filmpremiere på "Pawn Sacrifice" i Berlin fredag kveld. Her står han sammen med skuespilleren og fotomodellen Annabelle Mandeng. Foto: Ole Kristian Strøm , VG

Magnus Carlsen: – Norge vinner 3-0, men Kroatia gjør også jobben

Spiller for å forsvare VM-tittelen i hurtigsjakk i dag

BERLIN (VG) Magnus Carlsen (24) frykter at han ikke får med seg kveldens EM-thriller mot Malta.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Han spiller nemlig for å forsvare sin VM-tittel i hurtigsjakk i Berlin, og kvalik-kampen kan være over innen han kommer tilbake til hotellet sitt.

– Jeg har stor tro på Norge. Det kan kanskje ta litt tid før de får hull på byllen, men så får det et litt tilfeldig mål og det åpner seg, og de vinner 3-0, tror Carlsen.

VG Direkte: Følg VM i hurtigsjakk her

Han påpeker at han har truffet bra med Norges resultater tidligere i EM-kvalifiseringen:

– Før Norge-Bulgaria tippet jeg 2-1 seier i VG. Den gikk inn. Før returkampen tippet jeg 1-0 til Norge – dessverre ikke i avisen – og den gikk også inn, påpeker den fotballinteresserte verdensmesteren.

LES OGSÅ: Carlsen om 20-millionershuset

– Tror du Norge blir EM-klar lørdag kveld?

– Nei, jeg tror nok at Kroatia gjør jobben sin mot Bulgaria. Så vi må vente litt.

GODT HUMØR: Magnus Carlsen er i godt humør foran lørdagen start på VM i hurtigsjakk. Her står han sammen med trener Peter Heine Nielsen (t.v.) og manager Espen Agdestein. Foto: Ole Kristian Strøm , VG

Magnus Carlsen er på farten kloden rundt nesten kontinuerlig og har trøbbel med å få med seg kamper på Ullevaal i kvalifiseringen. Han hadde tenkt seg på Norge-Bulgaria, men da han ble invitert til Slottet på middag i forbindelse med den indiske presidentens statsbesøk samme kveld, kunne han ikke si nei.

KLAR FOR VM? Slik følger du sjakk-VM på VG

Samtidig med at «Norges beste menn» spiller for EM-plass, kjemper altså Magnus Carlsen for å forsvare sin VM-tittel i hurtigsjakk. Han er for tiden regjerende verdensmester både i vanlig langsjakk, i hurtigsjakk og i lynsjakk – noe ingen har klart før ham. VM-titlene i de to siste disiplinene skal han prøve å forsvare de neste dagene under mesterskapet i Berlin.

VG pluss: Slik så landslagsspillerne ut siste gang Norge var i mesterskap (krever innlogging)

Blant konkurrentene er syv tidligere verdensmestere i hurtig- og/eller lynsjakk: Viswanathan Anand (India), Aleksander Grisjtsjuk (Russland), Vassily Ivanchuk (Ukraina), Leinier Dominguez (Cuba), Levon Aronian (Armenia), Sergej Karjakin (Russland) og Shakhriyar Mamedyarov (Aserbajdsjan).

LES OGSÅ: Dette tror Carlsen om VM-sjansene

– Dette blir tøft fra første parti, sier Carlsen, som fredag kveld var på den røde løperen på Kino International i Berlin, der det var premiere på Bobby Fischer-filmen «Pawn Sacrifice».

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder