Nicki Bille Nielsen har havnet i bråk med politiet i København. Tidligere har han fått skriftlig advarsel fra Rosenborg for bråk på byen. Advokat Gunnar Martin Kjenner (innfelt) mener Rosenborg kan oppheve kontrakten umiddelbart. Foto: Scanpix

Jusekspert om Bille-saken: - Grunnlag for å avslutte arbeidsforholdet

Advokat Gunnar Martin Kjenner mener Rosenborg har en god sak hvis de ønsker å oppheve kontrakten med Nicki Bille Nielsen etter nytt bråk.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Kjenner, som har hatt en rekke klienter i fotballen, har fått med seg det nye bråket rundt Nicki Bille, der det hevdes at dansken skal ha bitt en politimann.

Advokaten og fotballagenten har ført en rekke kontraktsaker på vegne av trenere. Han mener Rosenborg nå kan heve kontrakten med dansken umiddelbart.

- Hvis det er snakk om vesentlig mislighold av kontrakten, så er det grunnlag for å heve kontrakten. Det er ganske åpenbart at han har dummet ut seg og klubben ut flere ganger, og det kan gi grunnlag for å avslutte arbeidsforholdet umiddelbart, sier advokat og ekspert på idrettsjus Gunnar Martin Kjenner til VG.

Advokat Peter Berg skriver i en epost til VG at Nicki Bille Nielsen ikke kjenner seg igjen i Ekstra Bladets fremstilling av saken. Utover det ønsker han ikke å kommentere saken.

Kjenner sier spillerkontrakter også omfattes av arbeidsmiljøloven og at spillerne har et oppsigelsesvern.

- Spilleren svekker sitt eget oppsigelsesvern ved å ha fått advarsler tidligere, sier Kjenner og minner om Nielsens historie i Rosenborg.

I punkt 6.2 i Norges Fotballforbunds standardkontrakt for profesjonelle spillere heter det at:

«Foreligger berettiget årsak, kan kontrakten når som helst bringes til opphør, også i løpet av sesongen».

Klar advarsel i høst

I høst, da daglig leder i Rosenborg Tove Moe Dyrhaug ga Nicki Bille skriftlig advarsel for byturen som endte i fyllearresten, var hun klar på at en ny episode ville være kroken på døra for danskens fremtid i klubben.

På spørsmål fra TV 2 på om det kunne tolkes slik at en ny episode ville føre til at dansken forsvinner ut av klubben svarte Dyrhaug bekreftende.

- Ja, du kan tolke det slik, sa hun til TV 2.

Da Nielsen fikk den skriftlige advarselen i høst sa han at bråk på byen ikke skulle gjenta seg.

Vil ha fakta i saken

Da VG pratet med Dyrhaug i dag tidlig ville hun ha fakta i saken før klubbledelsen vurderer hvordan de vil reagere etter nok en episode der dansken har endt i bråk.

Hvis Rosenborg velger å heve kontrakten med Nicki Bille Nielsen med umiddelbar virkning sier Kjenner det vil bety at all lønnsutbetaling stopper umiddelbart.

Velger derimot klubben å gå til oppsigelse av Nielsen vil de eventuelt forholde seg til en oppsigelsesfrist i kontrakten.

- Så du mener RBK har en god sak hvis de hever kontrakten med Nicki Bille?

- Ja, slik saken er fremstilt i media, så syns jeg det, sier Kjenner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder