GOLF-ESS: Viktor Hovland fortsetter å imponere på golfbanen i USA. Foto: Thomas Nilsson / VG

Hovland åpnet to under par i Illinois

Viktor Hovland (21) fortsetter å levere stabilt gode prestasjoner på golfbanen, og henger med de beste i PGA-turneringen John Deere Classic i Illinois.

Hovland ligger på en delt 67. plass etter første runde – fem slag bak lederen Adam Long fra USA. Nordmannen brukte 69 slag på sine 18 første hull, og leverte birdies på hull 2, 10 og 14. Han var nær ved å levere en bogeyfri runde, men på kveldens siste hull kom det første og eneste «feilskjæret».

Dette er golfkometens fjerde PGA-turnering på like mange uker. Etter lovende spill i de foregående tre turneringene, ble 21-åringen trukket frem som en oddsfavoritt før turneringen i Illinois.

– Det er utrolig kult. Man blir jo litt overrasket, det er forskjell på å være favoritt, og å være blant favorittene, sa tidligere golfproff og Eurosports ekspertkommentator Marius Thorp til VG tirsdag.

Noe av grunnen til favorittstempelet skyldes at sportens største stjerner forbereder seg til neste ukes The Open Championship, sesongens siste majorturnering.

les også

Hovland storspilte – har spilt inn 2,6 mill. på tre uker

Tjener millioner

De siste tre ukene før John Deere Classic har 21-åringen allerede spilt inn 2,6 millioner norske kroner, et beløp som kan vokse betydelig om han følger opp dagens spill i de neste tre rundene.

Førstepremien i Illinois ligger på like over ni millioner norske kroner, mens den totale premiepotten er på 52,3 millioner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder