Hyller hverandre etter ny VM-seier: – Uten tvil verdens beste

HAMBURG (VG) (Mol/Sørum - Bergmann/Harms 21–13, 21–13) Anders Mol (22) og Christian Sørum (23) fortsetter storspillet i VM og er klare for åttedelsfinale etter seier mot Tyskland.

– Noe av det aller deiligste du kan gjøre er å få hjemmefansen til å bli helt stille. Det er egentlig den diggeste følelsen du kan få på bortebane , sa Anders Mol til VG i går.

Og i dag stilnet Mol og makker Christian Sørum en fullsatt centre court i Hamburg da de slo hjemmehåpet Philipp Arne Bergmann og Yannick Harms i 16-delsfinalen.

– Det var helt nydelig. Det ble det stillere og stillere, og det er et veldig godt tegn, sier Mol når VG møter ham etter kampen.

For makker Sørum er det ikke helt det samme. Han må sjekke TV-bildene i etterkant for å få med seg hvor mange tilskuere det var.

– Skal jeg være helt ærlig, så merker jeg ikke noe til det. Jeg ser bare på bildene etterpå at det har vært mange mennesker på kampen. Jeg tar det ganske rolig, og legger til:

– Jeg merker at det er mye lyder, men jeg merker ikke hvem de heier på eller… Jeg blir litt «spaca».

Tyskerne er ranket som nummer 28 i verden og fikk wildcard til turneringen. Mol og Sørum vant med settsifrene 21–13 og 21–13. Dermed er Norge klare for åttedelsfinale fredag.

Mol og Sørum var i strålende humør etter kampen:

Hyller hverandre: – Uten tvil verdens beste

Anders Mol imponerte nok en gang med sterkt blokkspill, og får ros fra makker Sørum.

– Jeg begynner å bli ganske vant til at han er god til å blokke, men likevel klarer han å overraske fortsatt. Det er imponerende at han klarer å blokke inn så mye poeng mot de samme lagene om og om igjen. Det er greit å ha ham på min side av nettet, sier Sørum til VG før Mol avbryter:

– Og ikke minst tar Christian alle de ballene som går forbi! Da er det vanskelig for Tyskland å gjøre noe med det. Christian gjør en kjempekamp i forsvar, sier Mol.

I fjor mottok de to prisen for beste blokkspiller og beste forsvarsspiller.

– Er makkeren din verdens beste blokkspiller?

– Ja, uten tvil verdens beste, sier Sørum.

– Og er Sørum verdens beste forsvarsspiller?

– Ja, det er helt klart. Og det er det som er så bra med det laget vårt. Jeg er god i blokk, og det gjør Christian til en god forsvarsspiller. Vi komplementerer hverandre, sier Mol.

Se hvorfor Sørum blir kalt et dødt villsvin:

I åttedelsfinalen møter de latviske Plavins/Tocs, som slo brasilianske Pedro Solberg/Vitor Felipe (laget Norge slo i gruppefinalen) i sin 16-delsfinale.

– Det blir en tøff kamp. Vi har spilt mot de mange ganger før, og vi er gode venner. Vi vet hva som venter oss. Jeg tror det er fullt mulig å slå det laget og det er fullt mulig å tape mot det laget, sier Mol om åttedelsfinalen.

De norske guttene er ranket som nummer én i turneringen og er blant de største favorittene til å ta VM-gullet i Hamburg.

Lær mer om sandvolleyball her:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder