GOD INNTEKT: Alexander Kristoff her under sommerens Tour de France. Foto: Thibault Camus / TT NYHETSBYRÅN

Stor oversikt: Her er skattelistetallene for Norges 100 største idrettsstjerner

Syklisten Alexander Kristoff er øverst på seierspallen igjen på listen over skattbar inntekt for de største idrettsstjernene i Norge.

Dette er tredje året på rad at syklisten er øverst på inntektstoppen blant norske utøvere i skattelistene. Han står oppført med en inntekt på rett over 13,5 millioner kroner og en formue på null kroner.

Listen tar utgangspunkt i VGs årlige kåring av Norges 100 største idrettstjerner.

På den listen var ikke Tarjei Bø i 2018, men skiskytteren står oppført med en inntekt på 8,9 millioner kroner i 2018, samtidig som formuen sank fra 11,1 millioner kroner til 1,8 millioner kroner.

Bak følger Martin Johnsrud Sundby med en inntekt på 7,8 millioner kroner og skiskytteren Johannes Thingnes Bø med en inntekt på 6,5 millioner kroner.

Ishockeyspiller Patrick Thoresen, alpinist Kjetil Jansrud og tidligere langrennsløper Marit Bjørgen følger deretter.

Skidronningen avsluttet karrieren etter OL i 2018 og tok ut en inntekt på 3,6 millioner kroner. Formuen har økt jevnt og trutt gjennom karrieren og var på 43,7 millioner kroner ved utgangen av fjoråret.

Hennes skikollega Therese Johaug troner øverst på formuetoppen med en formue på 49,2 millioner kroner. Håndballkeeper Katrine Lunde og Patrick Thoresen følger deretter.

Karsten Warholm fulgte opp VM-gullet fra 2017 med EM-gull i fjor. Suksessen begynte å gi gevinst i fjor da han står oppført med inntekt på i overkant av tre millioner kroner.

Petter Northug var blant de kjente utøverne som la opp i 2018 og han siste år som aktiv skiløper står han oppført med en inntekt på 2,5 millioner kroner og en formue på 18,8 millioner kroner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder