Casper Ruud om motstanderen som klikket: - Jeg syns han er en drittsekk

Casper Ruud var forberedt på det meste da han skulle møte urokråka Nick Kyrgios i mai, men ikke at han skulle bli så sint.

I en ny utgave av tennispodcasten «Smash» med Rasmus Wold og Sverre Krogh Sundbø er 20-åringen fra Snarøya på besøk. Her forteller han blant annet om «skandale-kampen» mot australske Kyrgios (24) på grusen i Roma midt i mai.

Kampen endte med at Kyrgios forlot banen og ble diskvalifisert i tredje sett, etter at han hadde kastet både en krakk og tennisracketen i grusen.

– Jeg syns han er en drittsekk. Alt han gjør er underholdning. Som Rafa (Rafael Nadal) sa til meg: Jeg kan gå ut i neste kamp i bare underbuksa. Det blir underholdning, men det er ikke bra underholdning, sier Ruud i podcasten.

TAPTE: Casper Ruud tapte kvartfinalen i St.Petersburg mot Borna Coric fredag. Foto: ANATOLY MALTSEV / EPA

I podcasten avslører Ruud hva han faktisk skjedde på grusen da urokråka fra Australia klikket. En person gikk langs banen. Det kan ha forstyrret Kyrgios, men Ruud kjøper egentlig ikke den forklaringen. Og da Ruud vant et poeng tidlig i det tredje sett startet showet. Kyrgios klaget til dommeren.

– Han sa fucking retard, det var enten til fansen, han som gikk forbi eller superviceren. Fucking retard er bad å si høyt. Alle hørte det. Jeg tror det er mer det som fikk ham diskvalifisert enn at han hev den krakken, forteller Ruud i podcasten.

Kyrgios er ranket som nummer 27 i verden, og hadde sin høyeste ranking i oktober 2016 da han var nummer 13. Ruud er ranket som nummer 60 i verden.

les også

Slik bruker Casper Ruud premie-millionene

Nordmannen var forberedt på at alt kunne skje mot Kyrgios i ATP-turneringen i Roma, og forteller at australieren bare var ute etter å lage kvalme og få dommeren til å føle seg dårlig.

– Men jeg var ikke forberedt på at han skulle bli så sint. Jeg var mest forberedt på at han kom til å kødde med rare slag, sier Ruud.

Ruud kom nettopp hjem fra Russland og St. Petersburg hvor han var nær en sensasjonell seier mot Borna Coric som er ranket som nummer 15 i verden.

20-åringen spilte alle fire Grand Slam-turneringene i år, høydepunktet var kampen mot Roger Federer i tredje runde i Paris og French Open.

Neste Grand Slam er i Australia, hjemlandet til Kyrgios.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder