BANENS GIGANT: Som i oppgjøret i Kongsberghallen, var Joshua Hart (foran) banens beste spiller i Leikvollhallen.
BANENS GIGANT: Som i oppgjøret i Kongsberghallen, var Joshua Hart (foran) banens beste spiller i Leikvollhallen. Foto: Fredrik Solstad VG

Asker jakter «umulig» rekord: – Det er et mål

SPORT

ASKER (VG) (Asker Aliens – Kongsberg Miners 86-85) Asker trakk det lengste strået etter en nervepirrende toppkamp mot Kongsberg. Nå jakter Asker-laget rekorden ingen BLNO-lag har klart.

Publisert: Oppdatert: 10.11.17 15:08

86-85-seieren gjør at Asker har vunnet elleve av elleve kamper i årets utgave av BLNO og jakter den «umulige» rekorden ingen BLNO-lag noensinne har klart: Å vinne samtlige kamper i grunnserien.

Selv om det fortsatt gjenstår 16 kamper for Aliens i grunnserien, har de nå slått sin argeste konkurrent Kongsberg i to av tre møter.

– Det er jo et mål. Vi har hvert fall lag til å kunne klare det, sier Torgrim Sommerfeldt til VG etter ettpoengsseieren over Miners.

Det laget som har vært nærmest å vinne samtlige grunnspillskamper var akkurat Asker Aliens i 2008-09, da de vant 20 av 21 kamper med åtte lag i ligaen. Sist sesong vant Kongsberg Miners 23 av 27 kamper.

– Det er kult om vi vinner alle kampene i grunnserien, men det handler først og fremst om å levere i sluttspillet i mars, sier Joshua Hart.

Hart banens gigant med 29 poeng

Som i oppgjøret i Kongsberghallen i september var det nevnte Hart som sto frem da Asker virkelig trengte det som mest.

Amerikaneren scoret 29 poeng, hvorav 20 av disse i den siste perioden, og sørget for at Asker dro i land en sterk seier.

– Det åpnet seg opp i den fjerde perioden etter at vi hadde spilt en dårlig kamp. Vi var enige om å bli mer aggressive, og det klarte vi på slutten, uttaler Hart.

Landslagsstjernen Sander Berges bror: Aksel Bolin storspiller for Asker

Tidlig kommando fra Asker

Asker tok kommandoen fra start og ledet tidlig 10-2. Det tvang Kongsberg Miners-trener Baard Stoller til å ta timeout etter drøye fem minutter av den første perioden. Etter første periode ledet Asker 19-14.

I den andre perioden var Miners det beste laget under begge kurver og scoret flere trepoengere i åpningen av perioden. Gjestene ledet fortjent 37-35 til pause etter å ha vunnet perioden med syv poeng, 23-16. Miners-trener Baard Stoller var spesielt fornøyd med den andre perioden.

– Forsvaret var solid og det gjør også at vi skaper muligheter offensivt. Det er viktig for oss. Vi var bra i den andre perioden og i store deler av kampen, sier Stoller til VG etter kampslutt.

Sett denne fra serieåpningen? Stjernegalleriet Asker kjørte over Bærum

Yngst og eldst viktige for Miners

Anført av banens eldstemann (Thor Hagen, 37 år) og yngstemann (Mikal Gjerde, 17 år) førte Miners også an i den tredje perioden. Lagene fulgte hverandre tett i samtlige ti minutter av perioden, men det var Miners som ledet med en periode igjen, 54-53.

Selv om Miners bare var poenget bak Aliens med 30 sekunder igjen på skuddklokka, rodde hjemmelaget det i land og vant til slutt 86-85. Trener Lars Gunnar Sønsteby var fornøyd etter oppgjøret.

– Det var en kamp jeg forventet. De matchet oss hele veien og er noen skikkelige utfordrere for oss. Det blir en veldig tøff kamp i Kongsberg etter jul (6.januar), uttaler treneren.

– Vi spiller en solid kamp mot uten tvil det beste laget i ligaen. Vi var ganske bra i store deler av kampen, men de ble litt for mye for oss til at vi klarte å dra i land seieren, oppsummerer Stoller.