BEST I VERDEN: Novak Djokovic er tilbake på toppen av verdensrankingen i tennis.

Djokovic verdensener igjen – tidenes høyeste rankinghopp til toppen

Novak Djokovic er tilbake øverst på verdensrankingen i tennis etter sin tiende seier i Australian Open. Casper Ruud faller én plass og er nummer fire.

Publisert:

35 år gamle Djokovic tar over plassen til Carlos Alcaraz som går ned til 2.-plass. Greske Stefanos Tsitsipas, som tapte søndagens finale i Australian Open mot Djokovic, er på 3.-plass foran Casper Ruud, som røk ut i annen runde i Melbourne.

Djokovic hopper fire plasser til toppen. Så mange plasser har aldri en herrespiller avansert til nummer én siden den offisielle rankingen startet i 1973. Serberen har allerede rekorden med flest uker på toppen av verdensrankingen av mannlige spillere med 373.

Danske Holger Rune har kommet seg opp én plass og er niendemann på listen. Det er det høyeste 19-åringen har vært på rankingen.

Djokovic tangerte Rafael Nadal søndag da han tok sin 22. Grand Slam-tittel. Det er flest i historien på herresiden. Roger Federer ble den første til å nå 20 titler da han vant Australian Open i 2018. Han klarte ikke å notere flere titler før han ga seg i fjor.

– Utrolig innsats igjen. Gratulerer! skrev Federer på sin Instagram-konto.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no