MILLIONÆR: Bjørn-Erik Glenne (høyre) ble millionær lørdag kveld da han slo ut verdensstjernen Phil Ivey - og 478 andre i turneringen i Barcelona. Foto: www.norskpokermagasin.com

Nordmann vant 5,7 millioner i pokerturnering

Nordmannen Bjørn-Erik Glenne (35) vant lørdag kveld pokerturneringen Barcelona Open og førstepremien på svimlende 5,7 millioner kroner.

- Det var helt alright. Du blir veldig glad, men det føles ikke så veldig annerledes enn å vinne en liten turnering i Norge, sier Glenne til VG Nett like etter at han stakk av med gigantsummen.

- Jeg holdt meg unna store problem, og spilte ganske konservativt. Litt av strategien var å ikke involvere seg i altfor store potter, sier han.

Oppegård-mannen kjempet mot pokerstjernen Phil Ivey (30), en av verdens beste pokerspillere. Men amerikaneren måtte se seg slått av Glenne som ledet suverent mot slutten. Da han loppet Ivey for de siste sjetongene fikk Glenne utdelt par i tiere, og i floppen lå det ytterlig én. Da var Ivey sjanseløs med ess og 5 på hånd.

Dermed kunne 35-åringen innkassere svimlende 5,7 millioner kroner lørdag kveld.

Å DE PENGA: Kvelden er reddet for Bjørn-Erik Glenne... Foto: www.norskpokermagasin.com

Sa opp jobben

Barcelona Open er den første av syv turneringer på EPT-touren. Glenne sa tidligere i år opp jobben som markedssjef i et bettingselskap, og bestemte seg for å satse som proffspiller. Dette var hans første Europeanpokertour-turnering med egen sponsor i ryggen, og bedre start kunne han ikke få.

Hva han skal bruke pengene til, har han likevel ikke rukket å få tenke på.

- Jeg har to barn som skal få en liten ting, ellers vet jeg ikke, sier han.

Det var 480 deltakere med i Barcelona, og hver og en av disse betalte en inngangsbillett på 5000 euro (drøyt 40 000 kroner). Alle turneringene har samme inngangsbillett, bortsett fra finalen i Monte Carlo koster det dobbelte. Allerede torsdag spiller han ny EPT-turnering i London.

PS: Du kan følge EPT-turneringene og se videointervjuer med blant andre Bjørn Erik Glenne og Johnny Lodden på www.norskpokermagasin.com
(VG Nett er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne lenker)

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder