OPPTUR: Nils Jakob Hoff hadde en tøff opplevelse i OL-kvartfinalen, men kom seg videre. Nå vil 31-åringen også fortsette karrieren. Foto: Heiko Junge NTB scanpix

Hoff skal fortsette karrieren: – Jeg vil være med på revolusjonen

RIO (VG) Han skal tilbake på legestudiet for fullt. Men Nils Jakob Hoff (31) er ikke tapt for norsk roing. Også landslagssjef Johan Flodin (49) er positiv til å fortsette.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Jeg ønsker å være med på den revolusjonen som holder på skje i norsk roing, sier Hoff til VG etter kvartfinaledramaet hvor han sikret seg plass i fredagens OL-semifinale.

Fått med deg denne? 18 år gammel kineser skal være dopingtatt

Han mener at norsk roing står foran en ny storhetstid de kommende årene.

– Vi har et utrolig bra lag på gang i Norge. Den bredden og kvaliteten på roerne som kommer bak oss, er nå så sterk. Det er ingen vits for meg å si at jeg vil ro det eller det. Jeg er bare åpen og ønsker å være med, forklarer han entusiastisk.

VG Live: Hoff i semifinale 14.50 fredag

Kjæresten til Therese Johaug fortsetter uansett medisinstudiet til høsten.

– Den planen er spikret. Men dette er kjempegøy. Jeg har ikke lyst til å slutte i det hele tatt. Planen er fortsatt at jeg skal være ferdig lege i 2018, sier Hoff – som i en tidligere samtale med VG har innrømmet at han fikk en aldri så liten klump i halsen da hans kullkamerater ble uteksaminert sist vår.

Hoff studerte for fullt da han ble verdensmester sammen med Kjetil Borch i 2013.

– Det er mulig å kombinere i perioder. 2017 er definitivt et år han både kan ro og studere, mener landslagssjef Johan Flodin.

Så du denne? Armstrong kobler OL-vinner til dopinglege

– Nils har mye igjen å gi norsk roing. Det han har gjort det siste halvåret er veldig, veldig bra. Han har reparert en skade, han har kommet tilbake til fantastiske prestasjoner, han har vist en attityde og vilje til forbedring som er bedre enn noen gang tidligere i karrieren, ramser svensken opp.

HOFF-ROS: Johan Flodin er storfornøyd med jobben Nils Jakob Hoff har gjort det siste halvåret og vil gjerne ha 31-åringen med videre. Foto: Heiko Junge NTB scanpix

Flodin fra Strömstad, nær norskegrensen, har selv mottatt fete tilbud om å forlate jobben i Norges Roforbund. VG vet at idrettsstormakten Australia har vært på ham. Flodin også har tilbud om å gå tilbake til det svenske skoleverket.

Kontrakten hans går ut etter OL.

– Jeg kan si så mye som at vi snakker godt sammen, sier suksesstreneren til VG.

Han ble i 2013 kåret til Årets Trener i verden.

Kvitt ryggplagene: Trente 10 timer om dagen

Nils Jakob Hoff hadde etter «nestenulykken» i starten kvartfinalenes svakeste tid. I semifinalen møter han sin største utfordring noensinne mot Mahé Drysdale & co. Kampen om de seks plassene i lørdagens OL-finale blir gigantisk.

– For å være sikker på å ta seg til finale så skal man være medaljekandidat og det har Nils ikke vært nå, men vi gamble litt. Jeg vil se en enda litt bedre prestasjon. Da er A-finale mulig, sier Flodin.

– Jeg vil i hvert fall ro et mye bedre løp enn i kvartfinalen, sier Hoff selv. Mens hans tidligere kollega i dobbeltsculleren, Kjetil Borch, svarer enkelt på om bergenseren har muligheten til å nå finalen:

– Ja!

Hoffs startdrama: – Holdt på å gå rundt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder