Magnus Carlsen før partiet mot Levon Aronian tidligere i uken. Foto: Foto: Yerazik Khachatourian ,

Carlsen-søster etter ny remis: – Det er bare å begynne å grue seg

(Veselin Topalov-Magnus Carlsen 0,5-0,5) Magnus Carlsen (25) hadde et lite overtak, men måtte ta til takke med remis etter et 97 trekk langt parti mot Veselin Topalov (40).

Stine Løvmo Lie
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Spillemessig var det et helt ok parti. Jeg tror aldri at han sto til vinst. I dag var det litt sånn stolpe ut igjen. Han var nærmere å vinne enn å tape, sier Hans Olav Lahlum på TV 2 Sportskanalen rett etter at Carlsen og Topalov har tatt hverandre i hendene.

Da hadde nordmannen forsøkt å bryte ned Topalovs forsvar i over fem timer med svarte brikker, men han fant aldri helt ut av det.

– Magnus skal ha for et hederlig forsøk, sier Carlsens søster Ellen.

Nå har både Anish Giri og Maxime Vachier-Lagrave fem poeng i London Chess Classic, som skal avgjøres i morgen. Carlsen ligger halvpoenget bak sammen med Alexander Grisjtsjuk og Levon Aronian, og i morgen venter nettopp Grisjtsjuk for Carlsen.

– Det blir veldig, veldig spennende. Det er vel egentlig bare å begynne å grue seg allerede, eventuelt glede seg, sier søsteren hans på TV 2s sending.

VGs SJAKKSTUDIO: Vi fulgte partiet trekk for trekk

Teoretisk mulighet

Carlsen har fortsatt mulighet til å vinne turneringen. Dersom han vinner i morgen og både Giri og Vachier-Lagrave spiller remis, må det hele avgjøres med hurtigsjakk.

– Det blir en veldig spennende siste dag. Magnus har sjanser, men jeg må innrømme at det er andre spillerne som nå har større muligheter enn han – fremfor alt Vachier-Lagrave, sier Lahlum.

Både Giri og Vachier-Lagrave har sorte brikker i morgen, og særlig partiet mellom sistnevnte og Aronian vil ha stor betydning for nordmannen.

– Hvis han (Carlsen) vinner i morgen, og får litt hjelp her, så er det veldig sannsynlig at det blir hurtigsjakkavslutning spår Lahlum.

FÅTT MED DEG? Carlsen med i stjernespekket reklamefilm

Starten på nedturen

Carlsen har tidligere hatt bra tak på Topalov, men i år har bulgareren vunnet begge oppgjørene mot verdensmesteren – begge ganger med svart – før det altså ble remis i dag.

Under Norway Chess tidligere i år hadde Carlsen en vinnende stilling på brettet, men tapte på tid etter å ha misforstått tidskontrollen. Det kan på mange måter ses på som starten på nedturen for den norske verdensmesteren.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder