SATSER VIDERE: Håvard Bøkko har tatt pause fra skøytekarrieren, men søster Hege er derimot optimist for egen del foran årets sesong. Foto: Geir Olsen VG

Hege Bøkko: – Aldri startet sesongen så bra

Satser for fullt med canadisk sprinttrener

Hege Bøkko vil kjempe om medalje på 1000 meter under OL i 2018. Med skøytelegenden Jeremy Wotherspoon som ny sprinttrener har den norske jenta for alvor fått fart på skøytene.

  • NTB

Lørdag gikk de norske landslagsløperne inn i konkurransemodus for første gang denne sesongen under et testløp i Stavanger.

Til tross for at løpet gikk på den siste dagen av en to uker lang tøff treningssamling, vant Bøkko både 500 meter og 1000 meter på tidene 39,06 og 1.17,99.

– Det var veldig gøy. Jeg har aldri startet sesongen så bra før. Da jeg var i toppform her gikk jeg på 39,11. Nå får jeg 39,06 med slitne bein og i et løp jeg egentlig følte at jeg hadde mer å gå på teknisk. Det gir ekstra motivasjon at jeg gjorde det så bra tidsmessig likevel, sier Bøkko til NTB.

Så du denne? Kramer om Bøkko: – Vanligvis et tegn på at det er slutt

Ny trener

Mye av æren skal den canadiske skøytelegenden Jeremy Wotherspoon ha. Norges nye sprinttrener tok fire VM-titler i sprint og like mange VM-gull i enkeltdistanser i sin innholdsrike karriere.

– Han vet hva han snakker om for å si det sånn. Jeg har brukt sommeren og høsten til å lære å kjenne ham og hans treningsplan, og det har funket for meg. Jeg har blitt dypere i stillingen og vi har jobbet mye med styrkeøvelser, forklarer den norske jenta.

– Hva er det som er annerledes?

– Han har alltid et svar på hvorfor vi gjør ting. Alle øvelser er satt sammen og koblet til det man gjør på isen. For hver samling har jeg følt utvikling og det er en veldig god følelse. Jeg ser også det samme hos de andre sprinterne på laget, svarer 25-åringen.

Uten broren

Sesongen for de norske skøyteløperne starter om fem uker.

PAUSE: Håvard Bøkko. Foto: Øystein Jarlsbo VG

– Det blir gøy. Særlig etter den oppkjøringen jeg har hatt nå. Jeg vil stabilisere meg i A-gruppa og være topp ti i verdenscupen. Jeg hadde en sjuendeplass i fjor, så det skal være mulig om alt går som planlagt, påpeker Bøkko.

Men vinterens store mål er VM-distansene under prøve-OL i Pyeongchang.

– Jeg håper og tror på medalje under OL i 2018, så jeg har veldig lyst til å vise at jeg kan bli skummel der, sier Hol-løperen.

Ny trener er imidlertid ikke det eneste som har forandret seg for Hege Bøkko denne sesongen. Ute av laget er broren Håvard. I forrige uke offentliggjorde han at han har mistet motivasjonen til å trene og tar en pause fra idretten.

– Det er synd, men det er det riktige når han ikke har motivasjonen som trengs for å prestere på det nivået han skal være på. Da kan han lære å kjenne Håvard utenfor skøytebanen også, sier lillesøsteren.

Les også: Wetten om Bøkko-pause: – Risikoprosjekt

– Tror du han kommer tilbake?

– Jeg tror alle skøyteentusiaster håper han kommer tilbake, og hvis han savner det og finner tilbake til motivasjonen er han velkommen, men alle slutter med skøyter etter hvert. Det er opp til Håvard å finne det ut.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder