Bryte-Bullen herjer i EM - klar for finale i kveld

19-åringens finale starter kl. 18.00

OL-håpet Grace Bullen (19) har imponert stort i senior-EM i Riga, og kommet seg helt til finalen. I kveld møter hun Natalya Sinishin (30) fra Aserbajdsjan i kampen om gullet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Grace har to år igjen i junior, så bare det at hun er i finalen er mer enn vi kan forvente. Dette er en fantastisk prestasjon og hun har imponert med veldig god bryting, sier sportssjef i Norges bryteforbund, Anders Hestdalen, til VG.

OL-HÅP: Grace Bullen fra Fredrikstad har vunnet gull i ungdoms-OL, bronse i Europa lekene i Baku (European Games) og flere NM-gull. Her er hun avbildet med gullmedaljen fra ungdoms-OL i fjor. Foto: Fredrik Solstad , VG

– Det har vært tøffe og jevne kamper som hun har vunnet mot etablerte seniorbrytere på imponerende vis. Dette er også første mesterskap med vår nye landslagstrener Lotta Andersson, så dette er meget lovende for kvinnelandslagets fremtid, legger Hestdalen til.

Les også: – Skal ta OL-plassen til våren

Etter å ha slått tyske Luisa Helga Gerda Niemesch 6-3 i semifinalen, skal Bullen altså i aksjon mot Sinishin som har en solid merittliste. 30-åringen står med to VM-bronser fra 2006 og 2007 i 55-kilosklassen, og hun har EM-gull i 2009 og 2012. I tillegg har hun tatt sølv og bronse i EM i 59-kilosklassen.

Nå er det altså snakk om 58-kilosklassen der Bullen også har store forhåpninger om å kvalifisere seg for Rio-OL senere i år. Bullen fylte 19 år 7. februar, og er fortsatt junior, men har allerede markert seg voldsomt på seniornivå.

I VM i Las Vegas i fjor ble hun slått ut i åttedelsfinalen, men var ikke skremt av nivået.

På veien til EM-finalen i den latviske hovedstaden har hun slått polske Agnieszka Sylvia Krol (fall), bulgarske Mimi Nikolova Hristova (7-6) og tyske Luisa Helga Gerda Niemesch (6-3).

OL-håpet Grace løftet Skavlan på sending

Signe Store skal også gå bronsekamp i 67-kilosklassen i kveld. Charlotte Skauen ble nummer fem i 60-kilosklassen.

PS! Et annet OL-håp, Marthin Hamlet Nielsen, bryter i morgen. Han er en klar medaljekandidat i 98-kilosklassen. Plasseringene i EM-har ikke noe å si for OL-kvalifiseringen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder