TATT UT TIL OL: Marius Holtet (29) er sammen med Patrick Thoresen (bak) en av landslagssjef Roy Johansens kjernespillere. Her etter Norges 4-1 seier over Hviterussland i Stockholm-VM i mai 2013. Foto: SCANPIX
TATT UT TIL OL: Marius Holtet (29) er sammen med Patrick Thoresen (bak) en av landslagssjef Roy Johansens kjernespillere. Her etter Norges 4-1 seier over Hviterussland i Stockholm-VM i mai 2013. Foto: SCANPIX

Hockeyguttas viktige OL-spiller ute med hodesmerter

Marius Holtet (29): Tror ikke Sotsji er i fare

SPORT

Drøyt to uker før avreisen til OL, har ikke hockeyguttas veteran Marius Holtet (29) vært på isen siden 6. januar på grunn av tilbakevendende hodesmerter.

Publisert:

- Jeg tror absolutt ikke OL er i fare, svarer han på spørsmål om han vil bli klar for sitt andre OL.

- Det går opp og ned. Det er vel slik det er, sier han.

Tre uker sist

I begynnelsen av inneværende sesong, i oktober, ble løper-spilleren i Karlstad-klubben Färjestad tvunget til spilleavbrekk i tre uker på grunn av sterke hodesmerter som kom og gikk.

Denne gangen har han måttet holde seg på sidelinjen siden kampen mot Skellefteå i den svenske toppserien SHL 6. januar.

Først ble fraværet forklart med «forkjølelse». Nå viser det seg at det er vedvarende og tilbakevendende hodesmerter som holder Marius Holtet borte fra spill, mens klokken tikker ubønnhørlig mot ishockeylandslagets åpningskamp mot Canada i Sotsji 13. februar.

Norskeklubben: 3 skader

Marius Holtet ble såkalt draftet av NHL-klubben Dallas Stars i andre runde - som nummer 42 totalt - i 2002.

Han fikk aldri sjansen i verdens beste liga, men spilte fire sesonger i NHLs farmerliga AHL for Houston Aeros og Iowa Stars fra 2004 til 2008.

De siste seks årene har han spilt for norskeklubben Färjestad, med landslagsspillerne Martin Røymark, Ole-Kristian Tollefsen, Anders Bastiansen og Holtet.

For øyeblikket er de tre siste ute med skader. Tollefsen sier til VG at han er spille og kampklar igjen kommende torsdag. Det samme er antakelig Norges toppscorer i siste VM (4 mål), Bastiansen.

For Marius Holtet, som ifølge klubbens fysioterapeut «er til utredning», er situasjonen mer uviss.

Siste smell 30. desember

- Vi prøver å finne ut hvor de kommer fra, sier han om smertene som ikke vil gi seg.

- Jeg trener ikke på is. Jeg prøver å bli symptomfri. Hvis jeg ikke har hodesmerter og er svimmel noen dager i strekk, kan jeg begynne å trene igjen, forklarer Marius Holtet.

Han fikk siste smell mot hodet i seriekampen mot Leksand borte 30. desember (3-4), men vet ikke om det er den som er årsaken til at han ikke får lov til å knytte skøytene.

Marius Holtet har spilt 50 VM og OL-kamper siden mesterskapsdebuten i B-VM i Zagreb for 11 år siden.

I Vancouver for fire år siden scoret han ett mål på fire kamper for Norge. Marius Holtet har vært en viktig spiller for landslagssjef Roy Johansen i VM og OL, spesielt i nærkampspillet og som avsluttende skytter i overtallsspill.

Her kan du lese mer om