KRANGLER: Nick Kyrgios er i en krangel med svømmelegenden Dawn Fraser etter å ha tapt mot Richard Gasquet i Wimbledon. Foto:Henry Browne,Reuters

Australsk tennisstjerne i rasismekrangel

Nick Kyrgios slår tilbake mot den australske svømmelegenden Dawn Fraser. Hun ba ham reise tilbake dit foreldrene kom fra etter at han røk ut av Wimbledon-turneringen mandag.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Kyrgios tapte for franske Richard Gasquet i fjerde runde i Wimbledon, og australieren fikk spesielt kritikk for oppførselen i det andre settet.

Da virket han fullstendig uinteressert, og kranglet heller med dommeren. Settet endte 1-6 til Gasquet, mens de resterende fire settene var svært jevne.

Les også: Rekordhete skaper Wimbledon-problemer

Vraket fra laget

I Australia gikk den tidligere storsvømmeren hardt ut mot Kyrgios etter tapet. Hun kritiserte også Bernard Tomic, som søndag ble vraket fra Australias Davis Cup-lag etter å ha skjelt ut flere av landets tennistopper. Han røk ut av Wimbledon etter å ha tapt for verdensener Novak Djokovic i 3. runde.

– De burde være forbilder for unge spillere fra det fantastiske landet vårt. Hvis de ikke liker det, kan de reise dit faren eller foreldrene deres kom fra. Vi har ikke behov for dem i vårt land dersom de oppfører seg slik, sa hun på den australske TV-kanalen Nine etter Kyrgios' tap.

Les også: - Han blir tidenes norske tennisspiller innen fire år

Kaller Fraser rasist

Kyrgios er født i Australia, men har gresk far og malaysisk mor. Tomic ble født i Tyskland, og har kroatisk far og bosnisk mor. Familien emigrerte til Australia da han var tre.

Kyrgios svarte med å kalle Fraser for rasist på Facebook. Også moren hans, Nill, har reagert. Hun kalte uttalelsene for et stygt, rasistisk angrep.

Fraser avviser at uttalelsene var rasistisk ment, men hun har også valgt å be om unnskyldning.

– Hele intervjuet ble ikke vist, men det unnskylder ikke det jeg sa, sier hun.

77 år gamle Fraser vant fire OL-gull mellom 1956 og 1964. (NTB)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder