Ulland Andersen om kremmerhuset mot Sarpsborg 08: – Ikke tilfeldig

SPORT

DRAMMEN (VG) Hemmeligheten bak Eirik Ulland Andersens mange frisparkperler er enkel: Mye trening.

Publisert:

– Det er veldig mye trening, og den scoringen tar jeg selv om det er selvmål, sier Eirik Ulland Andersen om frisparket som sørget for 1–0 etter syv minutter hjemme mot Sarpsborg 08.

På Marienlyst søndag kveld gjorde han som han har gjort så mange ganger før. I sin kamp nummer 50 i den mørkeblå drakten stilte han seg klar på 25 meter, og dunket frisparket i tverrliggeren, via ryggen til Aslak Falch, og i mål. Det ble stående som selvmål, men avslutningen var vakker.

Hvordan får han det til? Svaret er enkelt: Mye trening. Fredag før kampen sto han en halvtime og terpet på frispark mens resten av laget spilte fire mot fire. Det gir resultater.

– Jeg er litt perfeksjonist, og det er ikke tilfeldig. Jeg står ikke sånn etter hver trening, men av og til, sier Ulland Andersen.

– En grunn til at du blir god

– Han er perfeksjonist, og han har en fantastisk høyrefot. Det viste han flere ganger i fjor, og i dag viste han det frem igjen. Det er det veldig høy klasse over, sier Strømsgodset-trener Tor Ole Skullerud om Ulland Andersens frispark mot S08.

Han lar seg også imponere over arbeidsmoralen til 25-åringen.

– Han står ikke sånn etter hver eneste trening, men han står sånn veldig ofte og er en av dem som står mest. Så det er en grunn til at du blir god, sier han.

Strømsgodset tapte til slutt 1–2 for Sarpsborg 08 i Drammen.

Se alle kampene i Eliteserien direkte på Eurosport Player (redaksjonelt samarbeid).

Vil du bli like god som Strømsgodset-spilleren på dødball? Her kan du se VGs dødballskole:

Ronaldo-dupp

Et av Cristiano Ronaldos største varemerker er frisparkteknikken: Ballen stiger først, før den får en dupp mot slutten. Her viser Sarpsborg 08s Tobias Heintz og Sandefjords Erik Mjelde deg hvordan du får det til.

Panenka-straffe

«Å ta en Panenka» er risikabelt, men om du gjør det riktig ser det iskaldt ut. Her viser Vålerengas Daniel Fredheim Holm og Lillestrøms Fredrik Krogstad deg hvordan det gjøres.

Riise-frispark

Mange har sett John Arne Riise hamre ballen opp i krysset, og flere spillere har latt seg inspirere. Her prøver Sarpsborg 08s Ronnie Schwartz og Sandefjord Joackim Olsen Solberg å gjenskape teknikken.

Beckham-skru

Frispark som skur på «Beckham-vis» er vakkert. Med trening er ikke teknikken altfor vanskelig. Her viser Sarpsborg 08s Kristoffer Larsen og Vålerengas Ernest Agyiri hvordan det gjøres.

Frekke straffer

Det finnes ikke mye som er verre for en keeper enn en frekk og ydmykende straffe. HamKams Aron Dønnum og Sarpsborg 08-spiller Kristoffer Larsen deg sine beste triks.

Her kan du lese mer om