Rett på ferie

Skuffet Grimseth til Gullkysten i natt

SPORT

SYDNEY (VG) Få timer etter at Stian Grimseth hadde forklart seg om dopingavsløringen, sjekket han i natt ut av OL-leiren og dro på ferie til Gold Coast.

Publisert: Oppdatert: 25.02.03 13:21

- Vi blir der til det foreligger et svar på analysene av kosttilskuddene, sier Grimseth, som virket adskillig mer pigg enn da han noen timer før møtte norsk presse i mediesenteret i Olympic Park.

- Jeg virker kanskje rolig nå, men tankene og følelsene kommer og går. Samtidig har jeg den reneste samvittighet, selv om det ikke var noe særlig morsomt å pakke og reise ut av OL-leiren, sier Stian Grimseth, mens han får en sandwich av reisekamerat Holt.

Gold Coast er et ferieparadis sør før Brisbane på Australias østkyst. Her ligger også friidrettsutøverne samlet i treningsleir foran OL-konkurransene i Sydney, på Ron Clarkes øyparadis Courant Cove.

Tydelig presset

Det var en tydelig presset Grimseth som i går kveld - i natt australsk tid - ankom pressesenteret i Olympic Park for å gi sin forklaring til den positive dopingprøven han fikk beskjed om natt til fredag. Han forklarte at det for ham, i konkurranse med utøvere han «vet» doper seg, har vært nødvendig blant annet å bruke en rekke kosttilskudd for å utligne forspranget ulovlige midler gir.

- Jeg begynte med Ribose på anbefaling av en annen norsk trener, sa Grimseth om produktet som nå - sammen med «aminosyreproduktet» HMB - er sendt til analyse ved Aker for å påvise eller avvise innhold av nandrolon.

Ville ikke svare

Han ville ikke svare på VGs spørsmål om hvem denne treneren er, men fortalte at han fikk rådet i juli og kjøpte middelet på Lanzarote i midten av august. Han ga imidlertid et uklart svar på hvilke forhåpninger han har til et eventuelt funn av nandrolon ved analysen på Aker.

- Man må kunne stole på et anerkjent produkt, svarte han blant annet.

- Synd på Stian

- Vi velger å tro på forklaringen Stian har gitt, og det har vi framført veldig sterkt for Stian, sa toppidrettssjef Bjørge Stensbøl. Men han understrekte at han og Olympiatoppen «ikke hadde lov til» å utelukke at nandrolon kan ha vært inntatt bevisst.

- Jeg synes veldig synd på Stian. Vi har hatt et nært samarbeid i mange år. Stian har vært en rollemodell for mange i norsk idrett, sa Stensbøl. Grimseth forlot pressesenteret med kurs for de andre norske deltagerne i OL-leiren litt over klokka 02.00 i natt australsk tid.

.

Her kan du lese mer om