REKORDKJØP: Emiliano Sala (28) var en av toppscorerne i den øverste divisjonen i Frankrike i fjor. Cardiff skal ha betalt 15 millioner pund, 165 millioner kroner etter dagens valutakurs, for Sala. Det er rekordhøyt for Premier League-klubben, som ligger på 18. plass av 20 klubber i den britiske toppserien. Foto: HO / NOTICIAS ARGENTINAS

Savnet Premier League-stjerne: – Flyet er i ferd med å gå i oppløsning

I et hjerteskjærende lydklipp hører man trolig Cardiffs nye stjernespiss Emiliano Sala (28) for siste gang før flyet han sitter i styrter i Den engelske kanal.

Publisert:

Argentineren ble kjøpt fra franske Nantes til Cardiff sist lørdag.

Nå er han trolig død etter at flyet som skulle frakte ham fra Frankrike til Storbritannia mandag trolig har styrtet.

Sent tirsdag kveld opplyste britiske og franske myndigheter at den resultatløse letingen etter småflyet av typen Piper PA-46 Malibu, som forsvant fra radaren nær fyret ved Casquets i Frankrike, var avblåst.

En talsperson ved flyplassen i Cardiff bekrefter at flyet med Sala om bord skulle ha landet der, men meddeler at det foreløpig ikke foreligger ytterligere detaljer om hva som kan ha skjedd med flyet.

Både fotballspilleren og piloten er fortsatt savnet.

Nesten samtidig tirsdag publiserte flere argentinske medier et lydklipp fra fotballspilleren som skal ha blitt delt i en vennegruppe mens han satt på flyet.

Ifølge den argentinske avisen Clarin har faren til Sala bekreftet at lydmeldingen er fra sønnen. Tidligere medspiller i Bordeaux, Diego Rolan fra Uruguay, uttaler også at han kjenner til meldingen fra kameraten.

I SORG: Bildet viser Horacio Sala sammen med kona Liliana Ponce utenfor hjemmet dere i Progreso i Argentina. Foto: Mauricio Garin / TT NYHETSBYRÅN

I klippet kan man høre hvordan Sala sier hei til vennene sine, og med rolig stemme forteller om den siste dagen i Nantes, og at det skal bli fint å komme i gang med treningen i Cardiff.

Var veldig redd

Så sier han at flyet er i ferd med å gå i oppløsning, og hvis det er noen som er på vei til å møte ham når han lander er det ikke sikkert de kommer til å se ham. Og at han er veldig redd.

Etter det er det ingen som har hørt noe mer fra stjernespilleren som Cardiff hadde kjøpt for 165 millioner kroner. Det er rekordhøyt for Premier League-klubben, som ligger på 18. plass av 20 klubber i den britiske toppserien.

Fotballklubben, som Ole Gunnar Solskjær var manager for i en kort periode, melder ifølge BBC at de er meget bekymret og «søker klarhet» med tanke på hva som kan ha skjedd med klubbens nye spiller.

Les den offisielle uttalelsen fra klubben her:

Sala har vært blant toppscorerne i den franske toppserien de siste årene. Denne sesongen har han gjort 13 mål i serien og cupen for Nantes. Kun Kylian Mbappe og Nicolas Pepe har scoret flere mål.

Sent i går kveld samlet flere tusen Nantes-supportere seg i en felles vake for sin tidligere spiller:

Også landsmannen Diego Maradona engasjerte seg i forsvinningen i natt. Han sa blant annet:

– Jeg håper Sala har tatt feil flyplass, og at de finner ham i live, skriver Clarin.

Støtteerklæringer kom også fra Gabriel Batistuta:

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder