TAPETSERTE PALLEN: Casper Stornes ( i midten) vant, mens Kristian Blummenfelt (til høyre) og Gustav Iden kom på de neste plassene. Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Norsk triatlon-sensasjon i Bermuda

Casper Stornes (21) var feltets yngste, men dundret inn til seier i verdensserien i triatlon i Bermuda lørdag.

VG / NTB
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Og ikke nok med det. Kristian Blummenfelt og Gustav Iden fulgte opp med norsk 2.- og 3.-plass. Verdensserien er det øverste nivået i triatlon, og nivået er enda høyere enn i en ordinær verdenscuprunde.

På forhånd ble det snakket om at de tre norske kunne komme seg inn blant de ti beste, og det tipset slo til for fullt for de tre vestlendingene. Stornes er fra Askøy, mens både Iden og Blummenfelt kommer fra Bergen.

les også

Det norske OL-gullhåpet spiser seks måltider og trener åtte timer hver dag

Pluss content

Stornes kom inn 21 sekunder foran Blummenfelt etter 1500 meter svømming, 40 kilometer sykling og 10 kilometer løping. Gustav Iden kom i mål like bak Blummenfelt. Aldri har tre løpere fra én og samme nasjon blitt topp tre i en WTS-konkurranse i triatlon.

– Jeg hadde ikke ventet å vinne, men da de lot meg gå var det min livs sjanse, og jeg bare tok den. Jeg er veldig fornøyd, sa Stornes til TV 2.

– Jeg tror ikke mange trodde dette for fire år siden, men nå er vi her og er klar for å ta over verden, sa Gustav Iden.

les også

Her starter Triatlon-Kristian sitt to år lange OL-kjør

– Det var imponerende. Med 90 sekunder (etter syklingen) tenkte jeg vi burde kunne ta ham igjen, men han løp så sterkt. Jeg tror vi tok fem sekunder på de første fem kilometerne, sier Blummenfelt.

Løpet var årets andre i WTS-serien.

Blummenfelt endte på 3.-plass sammenlagt i verdensserien sist år.

(NTB)

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder