NY POKERPRINSESSE: Tone Damli var én av tre som var igjen på avslutningsbordet. Men det holdt ikke til topp to.
NY POKERPRINSESSE: Tone Damli var én av tre som var igjen på avslutningsbordet. Men det holdt ikke til topp to. Foto:Betsson,

NM-tittel i poker glapp for Tone

Tok en råsterk tredjeplass - hylles av den norske pokergudfaren

SPORT

DUBLIN/OSLO (VG) 82 spillere stilte til start i Ladies NM i Dublin. På tredjeplass kom den ferske pokerspilleren Tone Damli Aaberge.

Publisert: Oppdatert: 26.03.15 07:56

Onsdag natt ble norgesmesteren i poker for kvinner kåret. Etter at Tone Damli ble slått ut, satt Sandra Storholt og Kristine Dalen igjen å kjempet om NM-tittelen og drøyt 50.000 kroner. Storholt kunne kort tid etter Damlis exit juble for seieren i «Ladies event».

Denne uken er rundt 1500 nordmenn samlet i Dublin for å delta i norgesmesterskapet i poker.

Premien for Damlis tredjeplass er over 25.000 kroner.

– Det har vært veldig nervepirrende og lærerikt. Jeg har blitt en mye bedre pokerspiller på kort tid. Det var ekstremt morsomt. Jeg hadde ikke drømt om å gjøre det så bra. Det er over all forventning, sier hun til VG like etter.

– Hva har gjort deg så god på så kort tid?

– Jeg tror jeg er flink til å lytte til rådene jeg får, også har jeg kanskje et pokerfjes, sier hun med et smil.

Mot gutta i morgen

Selv om hun var svært nære tittelen Norges beste kvinnelige pokerspiller, tok hun ikke tredjeplassen tungt. Men hun innrømmer at hun er sliten.

I morgen skal hun spille main event hvor det er ventet rundt 1300 deltagere.

– I morgen skal jeg ut mot gutta. Vi får se hvordan det går, jeg begynner å bli støl i ryggen. Men jeg gleder meg.

– Hva blir målet?

– Det er veldig mange med, så målet må kanskje være å komme til dag to. Jeg liker ikke å ha forventninger, jeg vil heller bli positivt overrasket.

Da artisten røk ut like etter midnatt torsdag, fikk hun et kyss av kjæresten Markus Foss som fulgte nøye med.

– Det er nervepirrende. Jeg tror hun har stålkontroll. Jeg tror ikke jeg kunne gjort det like godt. Jeg er veldig imponert over det hun gjør nå, sa Foss like før det ble klart at hans bedre halvdel røk ut av turneringen.

Mens mor og far var på pokerturnering, var lille Billie på hotellrommet med mormor. Men i salen var Damlis manager David Eriksen, for å støtte fra sidelinjen.

– Jeg er kjempestolt, og imponert over roen hun klarer å holde. Det vet alle vi som liker å spille poker, at en del av greia. Jeg er mektig imponert. Hun drømte aldri om å komme på pallen, sier han til VG i Dublin.

LES OGSÅ:Tone signerer med spillselskap – venter kritikk

– Et eventyr

Gudfaren i norsk poker, Thor Hansen, forteller at Damli har hatt tøff motstand.

– Det er vanskelig å sette ord på. Det er et eventyr. Hun har lært masse poker på kort tid. Hun kommer til å bli veldig, veldig god. Det er morsomt for norsk poker. Må være stolt av den jenta. Jeg heier litt på henne, hadde vært fryktelig gøy om hun vinner, sier Hansen.

Imponert var også programleder og modell Triana Iglesias, som for tiden er aktuell med Paradise Hotel.

– Jeg er sykt imponert, og veldig stolt. Mest stolt egentlig. Det er sykt tøft at hun kom så langt, sier Iglesias som også spilte turneringen og ble nummer 32.

– Det var kjempegøy å spille. Jeg lærer litt for hver gang, og da blir det morsommere. Men mest av alt synes jeg det var gøy at flere jenter spilte. Det viser at det ikke bare er en guttesport, som mange tror.

Iglesias skal også spille main event torsdag, sammen med en rekke andre kjendiser og nordmenn.
– Jeg bare koser meg og gjør mitt beste. Folk hjemme tenker kanskje at vi er her bare for å vise oss frem, men vi er her for å spille. I tillegg har jeg aldri blitt tatt så godt imot som jeg har blitt her. Alle er veldig hyggelige. Også ligger det mye hardt arbeid og trening bak.

Søsteren på tiendeplass

De har spilt siden 16.00 norsk tid onsdag. I går var spillerne ved bordet fra 17.00 til rundt 03.30 på natten.

– Det er kjempestas at hun har kommet så langt. Jeg er imponert. Hun holder seg rolig og fin. Vi er på ganske samme nivå, hatt litt familiepoker tidligere, men det er alt. Vi har spilt live poker to ganger før. Det var denne uken. Jeg er kjempespent. Hun ligger litt bak, men alt kan skje. Bare å krysse fingrene. Tredjeplass er mer enn forventet, sier søster Tale Aaberge Nesse, som kom på en tiendeplass i turneringen.

Trener Stephan Kjerstad, som er en av Norges beste pokerspillere mener Damli har hatt en god og bratt utvikling.

– Hun har tatt poker med storm. Det er en helt fantastisk prestasjon, kjempesterke motstandere. Bare å ta av seg hatten, virker som hun har tatt med seg mye mer, sier Kjerstad.

PS! Tidligere denne uken ble det vedtatt at det for første gang kan arrangeres Norgesmesterskap i poker på norsk jord.