MÅTTE FORKLARE SEG: Nicki Bille Nielsen og sportslig leder Erik Hoftun fortalte i går kveld at dansken fortsetter i klubben etter at dansken igjen havnet i trøbbel. Roar Strand (innfelt) mener det er bra for Nicki Bille. Foto: Scanpix/Geir Otto Johansen- VG

Strand etter RBKs Bille-avgjørelse:
- Veldig bra for Nicki

Roar Strand mente Nicki Bille Nielsen burde bli sparket fra Rosenborg, etter igjen å ha havnet i bråk. Nå mener han det er bra for spilleren at han får fortsette i RBK.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Etter nesten en uke i tenkeboksen bestemte Rosenborg seg for å la Nicki Bille fortsette i klubben, til tross for at han igjen havnet i bråk på byen.

Mente dansken burde ut

RBK-legenden Roar Strand var klar på at klubben ikke kunne fortsette å ha dansken i klubben etter at de allerede ga en skriftlig advarsel i høst, etter at spissen havnet på glattcelle.

- Det er veldig bra for Nicki. Det hadde vært kjedelig for ham å havnet i en situasjon uten arbeidsgiver. Det er helt sikkert tatt hensyn til det menneskelige planet. For Nicki sin del var dette veldig smart. Det hadde vært noe særlig for ham å havne i ingemannsland, sier Roar Strand til VG.

- Hvordan tror du spillergruppen reagerer på dette?

- Jeg vet ikke hvordan de reagerer, men spillergruppen er sikkert delt. Han har sikkert konkurrenter i laget som fortsatt har en konkurrent. Det er nok forskjellige meninger om dette, sier Roar Strand som tror samholdet blir bedre av at dansken ikke ble sparket ut fra Rosenborg.

Strand tror det er delt hvordan Rosenborg oppfattes utenfra etter avgjørelsen.

- Mange er sikkert veldig fornøyd med menneskelige hensynet. Enkelt vet jeg syns mener at de mister ansikt i forhold til det de sa sist, sier Strand.

I tvil om saken

Tidligere Rosenborg-kaptein Bent Skammelsrud er for at folk skal tilgis, men er tvilende til om det er riktig å la Nielsen fortsette.

- Det er litt uvant at slik saker skal være hverdagen til Rosenborg. Det spørs litt hva som skjer i Danmark. Hva skjedde før videoene som er tatt opp. Det er en vel grunn til at politiet reagerer, sier Skammelsrud som mener et forbilde som Nicki Bille også må ta ansvar for sine handlinger.

- Saken ble litt tap for alle parter. Det er nok litt delt i to. Noen mener at han bør bli tilgitt. Andre mener han bør kastes ut. Det er vanskelig. Man blidgjør bare halvparten uansett, sier Skammelsrud.

Klubben har sagt at de vil ta en ny vurdering hvis Nicki Bille Nielsen for en dom etter å ha blitt siktet for å ha bitt en politimann i armen under pågripelsen.

Skammelsrud mener Rosenborg ikke kan beholde spilleren ved en dom i Danmark.

Mener saken er godt løst

Tom Nordlie publiserte tidligere denne uken en blogg der han skrev at klubben ikke hadde noe annet valg enn å oppheve kontrakten med dansken, ettersom de selv tydelig hadde sagt at lignende episoder med Nicki Bille ikke ville bli tolerert igjen etter advarselen i høst.

MENER RBK HAR VÆRT GODE: Fotballtrener Tom Nordlie. Her som Kongsvinger-trener. Foto: Geir Olsen

- Jeg syns Rosenborg har behandlet saken veldig bra isolert sett. Men de satte seg i en dårlig posisjon ved å uttale seg som de gjorde for seks måneder siden, da de sa at han var ferdig i klubben hvis han havnet i bråk igjen, sier Tom Nordlie som skrev en blogg om temaet i starten av uken.

Nordlie mener nå de tre kravene Rosenborg nå har satt til Nicki Bille er gode. Kravene er totalt alkoholnekt, at han må gjøre sosialt arbeid for klubben og at han må fortsette på sinnemestringskurs.

- Ting blir glemt fort hvis ikke ting gjentar seg hele tiden. Dette svekker ikke omdømmet til Rosenborg, sier Nordlie som likevel lurer på hvordan Rosenborg skal håndheve regler både overfor dansken og andre i klubben fremover når grensene er blitt uklare for hva som er tillatt og hvordan det straffes. Han mener nå at Rosenborg har en jobb å gjøre internt når grensene er tøyd langt utover det vanlige.

- Forhåpentligvis har norsk fotball, mennesket Nicki Bille og RBK lært noe av dette, sier Nordlie

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder