I FARTEN: Magnus Carlsen har tungen rett i munnen når han avanserer over basketballbanen i Sotsji. Til venstre manager Espen Agdestein. Foto:Ole Kristian Strøm,

Magnus Carlsen samler energi til å slå Anand med baskettrening

SOTSJI (VG) Tre døgn før VM-starten i Sotsji
lader Magnus Carlsen (23) opp på denne måten; ved å spille basketball i deilig høstvær, bare et steinkast fra Svartehavet.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Jeg skal se litt mer på sjakk-forberedelsene, men først og fremst slappe av før lørdag, sier Magnus Carlsen.

Det er snart ett år siden han skaffet seg VM-tittelen ved å slå Viswanathan Anand i hans hjemby Chennai. Nå møtes de på nøytral grunn, i OL-byen Sotsji.

- Jeg tror det blir et bra arrangement her. Jeg står på at det er et litt rart tidspunkt å arrangere VM-match her, etter som det ikke er noen russere involvert. Men jeg tror arrangørene gjør en bra jobb, sa Carlsen da han møtte norske media ved ankomst til Sotsji sent tirsdag kveld.

I dag er han altså oppe og spiller basketball. Carlsen mener at fysisk trening er viktig foran en lang VM-match, og var nylig på treningsleir i alpene, der han også stod på ski.

IDYLLISK: Magnus Carlsen trener basketball rett ved Svartehavets bredd i Sotsji. Foto:Ole Kristian Strøm,

Aller best liker Magnus Carlsen ballspill, og også under Chennai-kampen trente han basketball og fotball på fridagene. Mens det var vrient å finne egnede steder i mangemillion-byen Chennai, er årets VM-kamp lagt til OL-parken i Sotsji, der det kryr av muligheter. Det var her grener som skøyter, ishockey, kunstløp og curling ble arrangert under lekene i februar.

Magnus Carlsen er mer opptatt av den fysiske formen enn de fleste sjakkspillere, men det handler også om å ha det gøy og gjøre det han har lyst til før alvoret starter lørdag.

- Selvtilliten er bra, jeg føler at jeg har jobbet bra i det siste, sier Carlsen.

TRIVES: Magnus Carlsen ser ut til å kose seg i Sotsji. Lørdag starter VM-oppgjøret mot Viswanathan Anand. Foto:Ole Kristian Strøm,

Fredag er åpningsseremoni til mesterskapet. Så følger de to første partiene lørdag og søndag, før det er hviledag mandag.

Også utfordreren Viswanathan Anand er på plass i Sotsji. Han har spilt glitrende det siste halv halvåret og har holdt et mye bedre nivå enn han hadde under Chennai-oppgjøret for ett år siden.

- Jeg regner meg som favoritt hvis jeg er på topp, sier verdensmester Carlsen.

Det er mange som snakker om at det blir en «annerledes» kamp denne gang. I Chennai vant ikke Anand et eneste parti og Carlsen kunne avgjøre etter bare ti av de planlagte 12 partiene. Når VG spør om lengden på denne matchen, svarer Carlsen smilende:

- Vi har bestilt returbillett til den 29. november, altså dagen etter den planlagte avslutningsseremonien. Vi får se!

Det 12. partiet går 25. november, mens et eventuelt tie-break er satt opp til den 27. november.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder