RIVALER OG KOMPISER: Alexander Legkov (t.v.) og Petter Northug drar til Las Vegas til sommeren for å trene sammen. Her konkurerte de opp Grefsenkollen på rulleski i mai i fjor. Foto: TROND SOLBERG

Northug tar med seg Legkov til Las Vegas

Skal trene knallhardt med sin argeste konkurrent

I juni reiser Petter Northug og femmilsvinneren fra OL, Alexander Legkov, på en ukes treningssamling til Las Vegas.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

OL-sesongen ble en real nedtur for Petter Northug, etter gullfangst i samtlige mesterskap siden 2007, så reiste Northug hjem fra Sotsji uten medalje.

Det er Northugs sponsor Vi Menn som tar langrennsløperne med til USA. 28-åringen fra Nord-Trøndelag er supertent foran neste sesong. Fokuset er å slå Legkov.

- Det er han som har "tungvektsbeltet" nå, han var imponerende sterk i Sotsji. Det er femmilsgullet jeg har mest lyst på i Falun, så lista ligger der. Legkov må slås, sier Northug til Vi Menn.

Duell ved Grand Canyon

Northug har vært i Las Vegas tre ganger tidligere. Han har blant annet trent sammen med Odd-Bjørn Hjelmeset og svenske Marcus Hellner i gamblingbyen.

- Jeg trives i Vegas, og har gode erfaringer med både trening og restitusjon der. Og jeg ser fram til å dra på tur med Vi Menn og Alexander Legkov. Han er en tøffing og en artig type, så dette blir en skikkelig guttetur med høy testosteronfaktor, sier Northug.

VARM JOGGETUR: Petter Northug (t.v.) på treningstur med Odd-Bjørn Hjelmeset i Red Rocks i Las Vegas i juli i 2011. I juni tar Northug med seg Alexander Legkov til den amerikanske byen. Foto: EIRIK BORUD

Duoen skal gå på rulleski og løpe i fjellene, men de skal også konkurrere i Grand Canyon. De skal flys dit med helikopter. Duellen starter ved Colorado River.

Han har tidligere kombinert trening i Las Vegas med VM i poker. Northug er en ivrig pokerspiller, og skal også ha spilt nettpoker under OL i Sotsji.

Ulik treningsfilosofi

Legkov og Northug har trent sammen flere ganger tidligere, forrige gang var i Oslo i mai i fjor. Da ønsket Legkov å ta med seg Northug på treningssamling til Australia i august.

KONKURRENTER: Petter Northug vant jaktstarten i Toblach under Tour de Ski i fjor, Alexander Legkov (t.h.) var rett bak. Foto: BJØRN S. DELEBEKK

- Vi har nok litt ulik treningsfilosofi. Han har sin russiske og jeg har min. Men Legkov har en utrolig vilje, så dette kunne være intererssant, sa Northug til VG da.

I tillegg til gull på femmila, tok Legkov sølv med Russland på stafetten i Sotsji. Sverige vant stafetten, Norge ble nummer fire.

Legkov ble nummer to i verdenscupen sammenlagt denne sesongen, bare slått av Martin Johnsrud Sundby. Northug ble nummer syv, 437 poeng bak russeren.

Det er ventet at Northug stiller til start på femmila i NM på Gålå neste lørdag.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder