STORMER VIDERE: Emil Weber Meek (i midten) jubler etter nok en knockoutseier. Her er han sammen med Thomas Rønning Formo (t.v.) og svenske Nicklas Danielsson. Foto: Meddi

Meek med ny knockoutseier

Tar en pause etter «turboår» - UFC-debut kan bli neste kamp

Emil «Hulk» Weber Meek (25) fortsetter å herje i MMA-buret, og i kveld vant han på teknisk knockout mot svensken Per Franklin (30).

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Han var en skikkelig tøffing som tålte mer enn jeg hadde trodd på forhånd, sier Meek til VG.

Han møtte tidligere i karrieren Franklin som amatør og vant den gangen på poeng. I kveld var det knockout som gjaldt.

Meek gikk som forventet voldsomt ut i kampen i «Superior Challenge» i Göteborg. Dommeren var nær ved å stoppe oppgjøret i første runde etter at Meek hadde overtaket på svensken som slet med å forsvare seg.

Men Franklin har gjort seg bemerket tidligere som en skikkelig tøffing og holdt ut. I åpningsrunden traff han da også Meek med et knallhardt høyreslag som rystet nordmannen.

- Jeg var ikke i noen fare, men kjente den skikkelig. Men hvis jeg ikke husker feil, så kontret jeg med en gang. Bortsett fra det ene slaget, så dominerte jeg fullstendig i første runde, forteller Meek.

Brukte mye krefter

Det voldsomme tempoet gikk utover begge fighterne, og i den andre runden var det mindre action. Men da Meek traff Franklin med et hardt slag igjen og fulgte opp med flere harde treffere på bakken var det over. Dommeren gikk imellom og stoppet oppgjøret slik at Meek tok sin fjerde strake knockoutseier.

SHOWMAN: Emil Weber Meek har gjort seg bemerket som en showman, og det kan komme godt med når UFC skal plukke ut fightere til sitt neste stevne i Sverige. Så spørs det om humoristiske bilder som det til høyre får UFC-sjefene til å satse på nordmannen. Foto: VGTV

Nordmannen har nå imponert såpass at han fra flere hold nevnes som en mulig kandidat til å fighte i UFC-stevnet som etter planen skal gå i Sverige i april neste år.

- Jeg tar selvfølgelig den sjansen hvis jeg får den. Men det blir i så fall min neste kamp, for nå skal jeg ta en pause fra kamper. Fire kamper på et år er knallhardt, og jeg har lyst til å utvikle meg mer på flere områder før jeg går i buret igjen, forklarer Meek.

- Jeg har først og fremst lyst til å bli en bedre offensiv bryter og forbedre sparkene mine, legger han til.

VGTV: Her forklarer Meek rumpestuntet

Han er ikke helt fornøyd med måten han gjennomførte kveldens kamp på.

- Jeg var litt anspent og brukte mye unødvendig energi på det. Det kostet krefter, og i den andre runden var jeg veldig sliten. Det må jeg ta lærdom av, sier Meek.

Han står nå med fire seirer på sine fem proffkamper. Han tapte debuten der han brakk armen men fortsatte kampen og ble knocket ut i første runde.

Før det hadde 25-åringen fem seirer i amatør- og semiproff-kamper.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder