KONSENTRERT: Magnus Carlsen spilte godt på den andre VM-dagen, og ser ingen grunn til å dra til luksushotellet ved den indiske kysten. Foto: Bjørn Delebekk/VG.

Magnus Carlsen dropper paradis-hotell

Chennai (VG) I ettermiddag skulle Magnus Carlsen (22) etter planen ha satt kurs for et paradishotell i Bengalbukten. I stedet velger han å bli på VM-hotellet.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Rommet står klart på berømte Fisherman's Cove utenfor Chennai, men Norges sjakkhåp finner likevel ingen grunn til å dra dit etter at de to første partiene i VM-matchen mot Viswanathan Anand har endt med remis.

- Magnus føler seg avslappet og fin. Derfor trenger han ikke noen adspredelse der på denne fridagen, sier manager Espen Agdestein.

Les også: Dumt å ikke dra nytte av Kasparov-hjelp

Etter to partier er det nemlig fridag i Chennai mandag.

- Han har forflyttet seg mye i det siste, fra Oman til Fisherman's Cove, så hit til Chennai. Han føler at det fungerer bra på VM-hotellet, sier Agdestein.

Carlsen og hans team har sin egen etasje på Hyatt Regency hotell, der også partiene blir spilt.

- Det tar én time hver vei å kjøre til Fisherman's Cove, og da er det like greit å bruke tiden på noe annet.

Magnus Carlsen avslørte under pressekonferansen at han har tenkt å se Manchester United-Arsenal, det kan også bli basketball-titting på ham utover kvelden og natten.

VG DIREKTE: Vi fulgte det andre partiet live

Torsdag er det igjen fridag i VM - etter at parti tre og fire er spilt.

- Da er det nok høyaktuelt å dra ut til havet, sier Agdestein.
Pappa Henrik Carlsen er bra fornøyd med to remis så langt:

- Det er litt synd for publikum at det blir et så kort parti, men Magnus kunne ikke unngå remis, sier Carlsen og kikker på sjakkbrettet.

- Den gode nyheten er at det er Anand som fremtvinger remis både i går og i dag. Det betyr at Anand er forsiktig og ikke vil ta risiko. Det er nyttig informasjon for Magnus når han nå skal spille med hvite brikker i neste parti.

Redaktør Peter Doggers i chessbase.com vurderer de to første partiene slik:

- Begge følger sin strategi om ikke å ta noen risiko. Det er viktigere for dem ikke å tape - enn å skape vinnersjanser.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder