Horneland etter tidenes dårligste RBK-start: – Blytungt

MOLDE (VG) (Molde – Rosenborg 3-0) Molde rundspilte Rosenborg og vant 3-0 på Aker Stadion. Dermed er RBK hele 11 poeng bak Molde - og på jumboplass i Eliteserien.

– Det er blytungt. En brutal kamp som er vanskelig å svelge, sier Eirik Horneland til VG.

– Det er helt for jævlig. Det er ikke noen tvil om det. Kamper mot Molde er de vi elsker å vinne og hater å tape. Jeg har det veldig vondt på flere måter. Vi sliter i motbakke, lyder det fra Pål André Helland, som kaller den første halvtimen for «ironisk»:

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

To poeng på fem kamper er faktisk den dårligste starten Rosenborg noensinne har hatt i den øverste divisjonen. I katastrofeåret 1977, som endte med nedrykk, startet trønderne med fire strake tap før Molde ble slått 2-0 i kamp nummer fem.

– Det er tallenes tale. Situasjonen er ikke som vi hadde tenkt, og det ligger en utfordring der nå. Det handler om å stå sammen, sier Stig Inge Bjørnebye til VG.

Sportssjefen er klar på at det kommer til å komme det han kaller for «støy rundt»: forventningene, medias oppmerksomhet og folk som forklarer og mener.

– Det handler om at vi internt må samle oss, for vi fremstår ikke samlet. Det er det bare vi som får gjort noe med, og det tar vi selvfølgelig på alvor. Det preger spillerne og det preger klubben. Her er det ingen som kan gjemme seg. Vi må stå frem og stå sammen. Det er potensiale og kompetanse til å løfte seg ut av det, og vi har en spillertropp som kan prestere bedre enn det her, sier Bjørnebye.

Nettopp Molde var motstander søndag, men historien fra 1977 gjentok seg så definitivt ikke.

Rosenborg fikk en verst tenkelig start på kampen mot erkerivalen på Aker Stadion, og det Eirik Horneland så på som en perfekt kamp etter en blytung eliteseriestart ble alt annet enn det.

les også

Spiller 4–3–3 mot Molde: – Ligger i Rosenborgs DNA

Kaptein Ruben Gabrielsen sendte vertene i ledelsen etter bare ett og et halvt minutt. Allerede til pause sto det det 3–0 etter to nye scoringer av Magnus Wolff Eikrem. Molde lekte seg til tider med Rosenborg, bare se her:

– Vi skulle ødelegge dem, rett og slett. Det var ikke snakk om noe annet. De har pratet så mye i det siste, så vi hadde lyst til å komme ut her og vise dem hvem som var det beste laget. Vi slipper dem nesten ikke til og er kliniske. Det er solid, lyder det fra Molde-spiss Ohi Omoijuanfo overfor Eurosport.

Samtidig forverret de så til de grader RBK og Hornelands krisestart. To poeng er fasiten etter fem kamper i Eliteserien. Laget som har vunnet ligaen de fire siste sesongene ligger helt sist på tabellen, og det er 11 (!) poeng opp til serieleder Molde.

– Ingenting er avgjort, og vi må holde beina godt på jorda, sier Magnus Wolff Eikrem til Eurosport, og legger til at man «aldri» kan si at Rosenborg er ute av gullstriden.

– De kommer alltid etter hvert, sier han.

Historisk sett er det nå 1,8 % sjanse for at seriegullet ender opp i Trondheim. Kun ett lag har klart å vinne ligaen med like dårlig sesongstart siden 1963. Det var Lillestrøm i 1986.

KRISE: Tore Reginiussen forbannet etter Moldes 2–0-scoring på Aker Stadion. Foto: Bjorn S. Delebekk, VG.

Festfotball

Molde avgjorde kampen i første omgang. Kampens store spiller var Magnus Wolff Eikrem, men det var kaptein Ruben Gabrielsen som startet Molde-festen.

Det etter bare ett minutt og 26 sekunder. Eikrem slo et godt frispark inn i feltet og Fredrik Aursnes stusset videre. Ballen havnet hos Aursnes igjen, som slo videre til en Ruben Gabrielsen som stanget inn 1–0. Og Molde-presset bare fortsatte:

12 minutter: En god Molde-kontring startet av Ohi Omoijuanfo og Kristoffer Haraldseid på høyrekanten. Ohi får lagt inn, innlegget havnet hos Erling Knudtzon som la igjen til Eikrem. Han banket inn 2–0.

26 minutter: Vertene fortsatte festfotballen. Molde satte fart på vei inn i RBKs 16-meter. Eirik Hestad la lekkert igjen til Eikrem som scoret sitt andre.

Tidligere denne uka var Bernt Hulsker i Molde for å få en innføring i god frisparkteknikk. Se hvordan det gikk her:

Solskjær: – Ikke overraskende

Ole Gunnar Solskjær fikk før sin pressekonferanse etter 1-1-kampen mot Chelsea beskjed av VG om at Molde ledet 2-0 over Rosenborg før det var spilt et kvarter på Aker Stadion.

– Det var ikke overraskende, svarte United-manageren med et smil.

Da han var ferdig med å snakke foran pressen på Old Trafford, var stillingen 3-0.

– Supert å høre, gliste Solskjær, som ikke var like fornøyd med uavgjortresultatet til Manchester United:

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder