Magnus Carlsen tapte for Anish Giri i Nederland tirsdag og er på etterskudd i Wijk aan Zee-turneringen. Her under VM i hurtig- og lynsjakk i desember.

Magnus Carlsen tapte for Giri etter kjempetabbe: − Amatørmessig!

Magnus Carlsen gjorde noen store feil og tapte for Anish Giri i sjakkturneringen i Wijk aan Zee tirsdag. Han er på etterskudd i kampen om turneringsseier.

Publisert:

Carlsen har vunnet turneringen åtte ganger, flere enn noen annen, men med to poeng på de fire første partiene (en seier, to remis og ett tap) henger han etter. Feilene som felte ham mot Giri lover heller ikke godt.

Carlsen hadde ikke tapt for nederlenderen i langsjakk på 12 år, men etter 35 trekk måtte han gratulere Giri med seieren.

– Jeg følte meg ikke så dårlig i dag, men jeg overså løperretretten hans til d5. Det var en kjempeoverseelse. Når man gjør feil i såpass kompliserte stillinger, blir det ofte skjebnesvangert, sier Carlsen til TV 2 etter nederlaget.

– Det er utrolig kjedelig å tape, men det er tidlig i turneringen og ingen krise. Jeg får bare prøve å ta meg sammen og spille bra.

Carlsen ligger på fjerdeplass etter fire runder av Tata Steel Chess. Her fra VM i hurtig- og lynsjakk i desember.

Med hvite brikker skaffet Giri seg tidlig et lite overtak, men det ble plutselig stort da Carlsen i 22. trekk gjorde et springertrekk datamaskinene likte svært dårlig. Da Carlsen i sitt neste trekk slo en bonde med tårnet, kalkulerte datamaskinene at Giri hadde en vinnende stilling. 71 prosent seiersprosent hoppet opp til 97.

– Amatørmessig, rett og slett, var Jon Ludvig Hammers kommentar til trekket i TV 2s sending.

De to har møttes 29 ganger tidligere i langsjakk. Carlsen har vunnet seks, Giri ett, mens 22 av partiene har endt med remis.

Anish Giri leder turneringen med tre poeng av fire mulige. Carlsen har kun to poeng etter sine fire første partier og ligger på en fjerdeplass.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no