HER FÅR HAN DOMMEN: Aaron Hernandez avbildet i retten i dag, mens dommen mot ham ble avsagt. Foto:Dominick Reuter,Ap

Tidligere NFL-stjerne dømt til livsvarig fengsel for drap

Den tidligere New England Patriots-spilleren Aaron Hernandez (25) ble i dag dømt til fengsel på livstid for drap, uten mulighet for prøveløslatelse.

  • Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Hernandez ble i 2013 siktet for overlagt drap og flere brudd på våpenloven. NFL-spilleren havnet i søkelyset da 27 år gamle Odin Lloyd ble funnet drept av en jogger i nærheten av Hernandez' hjem i Massachusetts.

Lloyd var kjæreste med søsteren til Hernandez' forlovede, og i juni 2013 skal Hernandez ha hentet ham midt på natten. Deretter ble Lloyd skutt og drept på et industriområde.

Da 27-åringen ble funnet, var han skutt i alt seks ganger. Påtalemyndighetene tok i bruk både mobilsamtaler, bilder fra overvåkningskameraer og tekstmeldinger for å konstruere en tidslinje over hva som hadde foregått drapsnatten.

I GLANSDAGENE: Aaron Hernandez var i gang med en strålende NFL-karriere da han ble siktet for drap i 2013. Foto:Jim Rogash,Afp

Fikk fyken

Hernandez ble pågrepet i sitt hjem ti dager etter drapet, og senere tiltalt for ugjerningen. I dag falt dommen i rettssaken mot ham. Hernandez ble ifølge CNN idømt livsvarig fengsel, uten mulighet for prøveløslatelse.

Massachusetts avskaffet for øvrig dødsstraff i 1982.

Hernandez var New England Patriots-spiller i NFL da han ble siktet for drapet i 2013. Klubben avsluttet kontrakten med ham umiddelbart da de ble gjort kjent med siktelsen.

– Ord kan ikke beskrive den skuffelsen vi føler over at en av våre spillere har blitt arrestert som en følge av drapsetterforskningen, sa klubben i en uttalelse i kjølvannet av hendelsen.

Hernandez ble draftet av Patriots i 2010, da han kom fra college-fotballspill i Florida.

VG +: Kidnapping, drap og konebanking: Skandaleligaen NFL (obs: krever abonnement)

I trøbbel

Hernandez har vært på kant med loven flere ganger, og blant annet blitt hanket inn av politiet for episoder med barslagsmål og cannabisrøyking. Nå har han, i tillegg til drapet på Lloyd, også blitt funnet skyldig i ulovlig besittelse av skytevåpen og ammunisjon.

Selv om Hernandez ble dømt for drapet på Lloyd i dag, er han ikke ferdig i det amerikanske rettssystemet.

Han er også siktet for et dobbeltmord, en siktelse som kom opp mens drapet på Lloyd ble etterforsket.

Den ugjerningen skal ha blitt begått i 2012, da Safiro Furtado og Daniel de Abreu ble skutt og drept. Denne saken har ennå ikke vært oppe for domstolen, men er i utgangspunktet berammet til å gå i Boston i mai. CNN melder at rettssaken kan bli flyttet på.

PÅGREPET: Her blir Aaron Hernandez pågrepet i sitt hjem i 2013. Foto:,Ap

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder