TOMMEL OPP! Sverre Lunde Pedersen var svært fornøyd etter å ha vunnet 1500-meteren under allround-VM søndag. Senere på dagen sikret han seg VM-sølvet i mesterskapet. Foto: Markus Schreiber , Ap

VM-sølv til Sverre Lunde Pedersen: - Ekstremt glad og lettet

Sverre Lunde Pedersen (23) holdt unna til Jan Blokhuijsen på 10.000-meteren og sikret seg VM-sølvet i allround-VM.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Han gikk i dagens siste par sammen med Sven Kramer, men klarte ikke å ta igjen forspranget til det nederlandske skøyte-esset til tross for at trener Sondre Skarli lovet at nordmannen ikke skulle gå for sølv for 10.000-meteren.

Sven Kramer kontrollerte inn til sitt åttende allround-VM-gull.

– Sven er knallhard å slå, og det er kanskje tidenes skøyteløper vi snakker om. Men det er det som er målet, og drømmen min er å slå ham før han gir seg. Jeg skal gi alt jeg har, sa sølvgutten Pedersen til NTB.

Kramers seier gjorde også at Nederland tangerte Norges antall titler i allround-VM. Begge nasjoner står nå med 36 VM-gull i allround.

TIDLIGERE SØNDAG: VM-seier til Lunde Pedersen etter kanonløp

På den andre siden holdt Sverre Lunde Pedersen unna til Jan Blokhuijsen, også han fra Nederland, og med det kunne 23-åringen fra Bergen slippe jubelen løs for VM-sølv i allround-VM.

– Jeg følte jeg hadde kontroll i 15 runder, og så begynte det å tyne mer og mer. Men det holdt akkurat, sa Fana-løperen, som tok bronse i fjor.

Det er Sverre Lunde Pedersens beste resultat i et allround-mesterskap. Fra før av kan han vise til en bronse fra Calgary.

– Jeg er ekstremt glad og lettet. Jeg har nådd målet mitt, og det er jeg kjempefornøyd med, sier Pedersen til NTB. Det er ikke mer enn tre uker siden han også tok sølv (lagtempo) og bronse (5000 m) i VM enkeltdistanser.

I søndagens 10.000-meter noterte han seg for den tredje beste tiden. 23 år gamle Lunde Pedersen gikk solid på tre av fire distanser i den tyske hovedstaden. Kun 500-meteren var under pari.

Håvard Bøkko hadde fjerde beste tid på 10.000-meteren, og endte også på fjerdeplass sammenlagt.

– Han (Lunde Pedersen) er bunnsolid, spesielt 5000 og 1500 var veldig bra. En litt dårlig 500 ødelegger litt for ham, men det er vanskelig å få klaff på fire løp i løpet av én helg. Jeg tipper Kramer kunne gått 10-15 sekunder fortere på 10.000, sier Håvard Bøkko til NTB.

DA HAN SIKRET VM-BRONSE: - Det beste løpet jeg noen gang har gjort

PS! Johan Olav Koss står bokført med Norges siste VM-gull i allround. Det kom tilbake i 1994. Over 20 år siden, altså.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder