TIL VM-FINALE: Birgitte Skarstein er klar for torsdagens finale i ro-VM - og dermed også kvalifisert for neste års Paralympics i Rio. Foto: Heiko Junge , NTB scanpix

«Ingen grenser»-Birgit til VM-finale - tross store smerter

Birgit Skarstein (26) har store smerter i et ribbein - men klarte likevel å ro seg til VM-finalen i roing. Det gir samtidig Rio-billett i 2016.

Publisert:

– Det store målet for 2015 var å kvale til Paralympics neste år, sier Skarstein til VG.

– Nå er jeg veldig glad for å ha klart det.

– Har du store smerter?

– Ja!

LES OGSÅ: Birgit deler garderobe med gutta.

Skarstein ler i telefonen fra Frankrike. Det er ei drøy uke siden hun pådrog seg en ribbeinsbrist. Hun har derfor bare vært i båten to ganger de siste ti dagene.

– Det er en mental utfordring å ro med slike smerter. Vi har jobbet mye med dette den siste uken og fått løst oppgaven på en god måte.

– Det er selvfølgelig ingen optimal oppladning til VM. Jeg lå rett ut og var i dårlig form, forteller Birgit Skarstein.

Kravet for å komme til Paralympics var at hun måtte bli topp 8 i VM. Nå er hun finaleklar, og det betyr at fjorårets verdensmester blir dårligst nummer seks.

LES OGSÅ: Derfor sitter Birgit i rullestol

– Ser du muligheten til å forsvare gullet?

– Jeg ser det mer som en mulighet til å konkurrere om plasseringer enn å forsvare noe, sier den skadde rostjernen.

Skarstein ble nummer to i sitt semifinaleheat, over tre sekunder bak britiske Rachel Morris. Eleonora De Paolis slår følge med de to til finalen. Italieneren var snaut 20 sekunder etter Skarstein i mål på 1000-meteren. Finalen går torsdag.

Ribbeinsskaden er en belastningsskade som følge av roing og helt vanlig i denne sporten, opplyser Skarstein, som ble landskjent i den første Ingen grenser-serien på NRK - og som ikke startet med roing før våren 2013.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder