FERDIG: Peter Mueller ble kåret til årets trener i Norge for 2005. Nå er han ferdig. Foto: Scanpix

Mueller har fått sparken

(VG Nett) Peter Mueller er ferdig som landslagstrener for Norges skøyteløpere.

  • Morten Ulekleiv
  • Klaus Eriksen
  • Daniel Pinheiro Harbo
  • Gunnar Bøthun
ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

- Jeg er svært skuffet over avgjørelsen og over skøyteforbundets fremgangsmåte, skriver Petter Mueller i en pressemelding mandag ettermiddag.

SISTE: Skøyteforbundet holder pressekonferanse om saken klokken 17. Følg den direkte på VG Nett.

- Saken har blitt fremstilt i media som om jeg har drevet seksuell trakassering av Maren Haugli. Det har jeg ikke gjort, skriver Mueller videre.

- Jeg ga en upassende kommentar om henne under en middag etter verdenscup-stevnet i Berlin 31. oktober. Kommentaren var sagt i en sosial sammenheng og spøkefullt ment. Jeg tror ikke det ble oppfattet som annet enn dette av de tilstedeværende, skriver Mueller.

Skuffet over skøyteforbundet

VG Nett var i kontakt med den amerikanske skøytetreneren i 15-tiden mandag. Da sa han bare at han ikke ønsket å kommentere saken før han la på røret.

Skøyteforbundet har siden klokken 13.30 i dag sittet i et styremøte og klokken 17 i ettermiddag vil de redegjøre for saken på en pressekonferanse på Olympiatoppen i Oslo.

Peter Mueller skriver i pressemeldingen at han er svært skuffet over måten skøyteforbundet har håndtert denne saken.

- Jeg ba om å få et møte med skøytepresidenten i går, men ble avvist. Jeg har heller ikke mottatt den informasjonen som NSF skal ha innhentet, og jeg vet derfor ikke hvilken informasjon avgjørelsen bygger på, sier Mueller.

TAUS SPORTSSJEF: Øystein Haugen. Foto: Daniel Sannum Lauten, VG

- Ingen kommentar

Sportssjef Øystein Haugen i skøyteforbundet ønsker ikke å kommentere saken overfor VG Nett før pressekonferansen.

- Dette har jeg ingen kommentar til nå. Jeg må få med meg nyhetene først, sier sportssjef Øystein Haugen.

- Kommer det som et sjokk?

- Sjokk? Nei. Jeg tar det til etteretning, sier Haugen som ikke vil si noe om hva dette betyr for Håvard Bøkko eller om Bøkko og Mueller kan danne en privat løsning videre.

Til tross for at VG Nett kjenner til at Maren Haugli har mistet all tillitt til Peter Mueller og at de to ikke lenger er på talefot, hevder Mueller at de aldri hat hatt noen problemer utover galige diskusjoner om trening.

Peter Mueller skriver i pressemeldingen at han har hyret inn advokat Christian Stang Våland i Kvale Advokatfirma DA for å få avsluttet forholdet til Norges skøyteforbund på en ryddig måte.

Engasjerte advokat på fredag

Advokat Våland forteller til VG Nett at han ble engasjert av Peter Mueller fredag forrige uke. Det var bare noen timer etter at konflikten med Maren Haugli i Berlin ble kjent. Våland reagerer på at ikke han og Mueller er blitt hørt av skøyteforbundet de siste dagene.

- Vi er skuffet over det vi oppfatter som en manglende vilje til dialog med Peter Mueller de siste dagene. Skøyteforbundet har innhentet uttalelser fra flere. Det ville etter vår oppfatning være naturlig at Mueller fikk anledning til å kommentere dem.

- Har dere inntrykk av at forbundet kun har lyttet til en part i denne saken?

- Ja. Det er helt åpenbart. Man har ikke tatt hensyn til Peter Mueller eller løperne på landslaget, sier Våland.

Advokaten vil nå gå i forhandlinger med forbundet om hvordan de avslutter kontrakten.

- Partene har en kontrakt. Den har også bestemmelser om hvorledes partene skal håndtere en terminering. Kontrakten er veldig klar, sier Våland uten at han vil bekrefte hvor mye etterlønn Peter Mueller har rett på.

Les også:Mueller ikke sikret fallskjerm

VG Nett kommer tilbake med mer!

MUELLER-FAN: Håvard Bøkko har hatt noen tunge dager i forbindelse med Peter Muellers exit fra skøytelandslaget. Foto: Scanpix

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder