TIL FINALEN: Casper Rudd, her fotografert i Miami nylig, er i finalen i ATP-turneringen i Houston. Foto: JASON SZENES / EPA

Nå kan Casper Ruud (20) overgå faren: – Dette er rått

Casper Ruud (20) er i finalen i Houston etter en sterk snuoperasjon. Han kan bli den første nordmann til å vinne en turnering på ATP-nivå noen sinne.

  • Ole Kristian Strøm

Artikkelen er over ett år gammel

Ifølge nettsiden Tennis-Norge klarte ikke en gang faren Christian (46) det.

Casper Ruud er den første nordmann siden nettopp faren som er i en finale på dette nivået. Christian spilte finale i World Series i svenske Båstad i 1995. 24 år senere er sønnen der.

– Allerede i en alder av 20 år har han kopiert pappa. Det er rått, sier den tidligere toppspilleren Jan Frode Andersen til VG.

Mulighetene for seier i finalen er brukbare. Motstanderen er nemlig rangert som nummer 73 på ATP-rankingen. Han heter Christian Garin, er 22 år gammel og kommer fra Chile.

– Casper har tapt bare ett sett før finalen, sier Andersen.

les også

Ruud vant nordisk duell

De to møttes i Sao Paulo i begynnelsen av mars. Den gang vant søramerikaneren 6–4, 6–4 i en tett semifinale mot Ruud der.

Ifølge Tennis-Norge gir finaleplassen Casper Ruud en plass rundt 68 på ATP-rankingen. Hvis han vinner finalen, blir han nummer 62. Dermed begynner han å nærme seg det nivået som pappa Christian var på på sitt beste.

Christian Ruud var på plass på tribunen i Houston natt til søndag da Casper vant mot Daniel Elahi Galán fra Colombia. Ifølge atptour.com lå Ruud under 2–5 i åpningssettet, men vant til slutt 7–5,6–2.

– Det er en utrolig følelse å være i sin første finale, sier Casper Ruud til ATPs hjemmeside.

les også

Andy Murray får psykologhjelp: – Jeg trenger tid

– Men selv om det har vært en utrolig uke, er jeg sulten på å vinne også finalen.

Jan Frode Andersen er ikke overrasket over Ruuds suksess denne uken.

– Dette er en genial turnering å spille. Her er det mange amerikanere som ikke har spilt grus på lenge, men som nå skal forberede seg til French Open. Og de aller beste forbereder seg heller til Monte Carlo, for å spille jet-lag.

– Jeg tenkte at om han har flyt, så kan han gå til finalen og ta sin første ATP-seier. Nå får han en finalemotstander som er i form, men det er også Casper.

les også

Ruud gikk på sjokktap – ute av kvalifiseringen til Australian Open

ATPs hjemmeside skriver at Ruud måtte ha litt behandling på nakken etter tre games. Nordmannen vant 11 av de 13 siste gamene.

Ruud spilte lørdag sin tredje semifinale på ATP-touren i karrieren. Sist skjedde det i Sao Paulo. Det gode spillet i vår har gjort at Casper Ruud nå ligger som nummer 95 på ATP-rankingen.

Finalemotstander Garin jager også sin første ATP-tittel. Chileneren vant 7–6, 6–2 over amerikaneren Sam Querrey i semifinalen.

Mer om

  1. Tennis

Flere artikler

  1. Casper Ruud tapte sin første ATP-finale: – Han var best

  2. Casper Ruud til finalen i Argentina Open etter råsterk snuoperasjon

  3. Ruud har klatret 73 rankingplasser på ett år: - Kommer han til finalen blir han historisk

  4. Casper Ruud rotet bort åpningssettet - finalehåpet knust

  5. Ruud til ny finale: Knuste mareritt-motstanderen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder