Ruud til ny finale: Knuste mareritt-motstanderen

(Albert Ramos-Viñolas-Casper Ruud 6–7, 2–6) Casper Ruud (21) er klar for sin andre ATP-finale i løpet av 15 dager. Etter fantastisk spill i semifinalen er han klar favoritt foran søndagens avslutning av Chile Open

  • Jostein Overvik

– Jeg føler meg god. Santiago er den siste turneringen på denne turen. Jeg liker meg godt i Sør-Amerika, sier Ruud i seiersintervjuet ute på centercourten. I Buenos Aires for to uker siden vant han sin første ATP-turnering.

32-årige Albert Ramos-Viñolas har tidligere slått Casper Ruud fire ganger på fire forsøk. Men på den ujevne grusbanen i Santiago var det slutt for den venstrehendte mareritt-motstanderen til Norges tennishåp.

I 31 graders varme ble søreuropeeren satt på plass i to strake sett i ATP 250-turneringen.

Finalen spilles klokken 20.00 søndag, og motstander blir brasilianske Thiago Seyboth Wild (19 år og nummer 182 på verdensrankingen). Han slo Renzo Olivo (27 år og nr. 297) fra Argentina 2–0 i den andre semifinalen med sifrene 6–1 og 6–3. Storfavoritten og hjemmehåpet, Cristian Garin (nr. 18), måtte trekke seg etter skadeproblemer i kvartfinalen.

– Jeg ser frem til i morgen, sier Casper Ruud.

les også

Ruud-eventyret fortsetter: Klar for semifinalen i Chile

NY FINALE: Søndag stiller Casper Ruud som favoritt i finalen av Chile Open. Foto: Gustavo Garello / AP

Det er uten tvil et stort gjennombrudd å slå Albert Ramos-Viñolas. Barcelona-mannen er nå ranket som nummer 45 i verden, men har vært helt oppe på 17. plass på sitt beste.

– Han er nok den spilleren som jeg synes er mest irriterende å møte i hele min karrière så langt, forklarte Ruud i tennis-podkasten Smash for en tid tilbake. Han begrunnet det med at spanjolen spilte på en måte som ikke passer ham, og er «irriterende trygg og smart».

– Han er en formidabel motstander, sa kommentator Sverre Krogh Sundbø i sendingen på VG+ – som sender alle Ruuds kamper fra Chile Open.

les også

Casper Ruud ligger bedre an enn verdensfirer Thiem

21-åringen fra Bærum startet imponerende og satte umiddelbart spanjolen under press på grusen. Det andre servegamet vant han blankt. Allerede i game nummer tre kom dagens første mulighet til å bryte serven til Ramos-Viñolas, men Ruud lyktes ikke tross to sjanser.

Etter en lang og fantastisk ballveksling skaffet unggutten seg to settballer på stillingen 4–5, men Ramos kom tilbake med glimrende passeringer. Så gikk spanjolen til angrep på dommeren etter en uenighet om en ball på linjen. Ruud fikk sjansen til settball nummer tre, men også den ble avverget

Så var det Ruud som ble sint på kamplederen.

– To feil, raste han mot dommeren etter at en ball fra Ramos-Viñolas ble dømt inn. Ruud var ikke upåvirket, men kom seg, og vant settet i tie break - 7–5 - etter godt spill.

I det andre settet kom den første muligheten til å bryte serven i game nummer fem. Ruud spilte glimrende og skaffet seg et klart overtak i kampen.

Casper Ruud fikk støtte fra tilskuerne i Santiago. Hovedtribunen var prydet med et stort norsk flagg.

– Bra, jobba, Casper. Bra jobba! Ble det ropt.

Nordmannen hadde helt rett. I det syvende gamet brøt han serven til mareritt-motstanderen blankt etter fantastisk spill. Dermed kunne han spille seieren hjem i egen serve.

Ruud knuste til med et nytt blank game og kunne hytte med neven opp mot tribunene etter en av sine største seire noen gang.

Han har tidligere hatt trøbbel med å slå venstrehendte spillere. Men det problemet kan nå gravlegges. Ramos-Viñolas var den tredje venstrehendte på rad Ruud har satt på plass i Santiago.

Med seier i søndagens finale vil Ruud mandag ifølge Sverre Krogh Sundbø bli rangert som nummer 28 eller 29 i verden. Det er historisk høyt for en nordmann og en plassering som automatisk vil gi topp seeding i Grand Slam-turneringene.

Mer om

  1. Tennis
  2. Casper Ruud

Flere artikler

  1. Ruud-eventyret fortsetter: Klar for semifinalen i Chile

  2. Casper Ruud slet i finalen: Tjener en halv million på tapet

  3. Slik gjorde Casper Ruud serven til et våpen

  4. Casper Ruud til finalen i Argentina Open etter råsterk snuoperasjon

  5. Casper Ruuds utvikling: – Jeg tror vi får se det samme som med Nadal

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder