Mkhitaryan og Carrick kan miste cupfinalen etter kampen i Saint-Étienne

(Saint-Étienne - Manchester United 0-1, 0-4 sammenlagt) José Mourinho startet med toppet lag, selv om avansementet var «sikret» allerede før kampen. Det kan ha kostet ham dyrt.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Henrikh Mkhitaryan scoret først kampens eneste mål etter 16 minutter, men i løpet av åtte minutter gikk det fra glede til bekymring. Han holdt seg til høyre lår da og gikk rett i garderoben etter 24 minutter spilt. Etter drøyt timen spilt på Stade Geoffrey-Guichard måtte også Michael Carrick av banen. Til tross for avansement, ble det ingen jubeldag for Manchester United.

Fyldig referat: St-Étienne - Manchester United i VG Live

– José Mourinho sier at Michael Carrick og Henrikh Mkhitaryan er usikre foran søndagens EFL-cupfinale, skrev klubben på sin Twitter-konto.

Manchester United avanserte til åttendelsfinalen i Europa League uten store problemer. Selv om gjestene spiller ligacupfinale mot Southampton kommende søndag og de fikk med seg et meget sterkt resultat fra den første kampen, sparte ikke José Mourinho på kruttet mot Saint-Étienne på Stade Geoffrey-Guichard.

Les også: Mkhitaryan spiller for sin døde far (VG+)

Sommerens tre store signeringer Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba og Henrikh Mkhitaryan spilte alle fra start, og det var sistnevnte som åpnet ballet. Juan Mata svingte ballen rundt Saint-Étiennes venstreback Kevin Malcuit, og rett i føttene på armeneren. Han bredsidet enkelt inn 1-0, som også ble sluttresultatet.

– Da vi scoret tidlig, var det over, sa José Mourinho enkelt og greit i et meget kort intervju etter kampen.

– En finale er en finale, Wembley er Wembley. Nå har vi tre dager å hvile oss på, Southampton har hatt 15, fortsatte José Mourinho på spørsmål om ligacupfinalen.

SKADET: Henrikh Mkhitaryan holder seg til låret etter å ha bli byttet opp. Blir han klar til ligacupfinalen? Foto: Reuters

Tre håpløse minutter

Eric Bailly stod i fare for å miste åttendelsfinalen før kampen, skulle han pådra seg gult kort. Da timen var spilt la Romain Hamouma på sprang nedover venstresiden til vertene, og med en sklitakling prøvde ivorianeren å forhindre angrepet. Det endte med endte med frispark til Saint-Étienne og gult kort til Bailly etter timen spilt.

Slik gikk det på Old Trafford: Zlatan-hat trick senket Selnæs' Saint-Étienne

Minuttet seinere fikk Bastian Schweinsteiger seg et sjeldent innhopp for Manchester United da han kom inn for Michael Carrick i det 61. minutt. Byttet gikk like fort i glemmeboken som havnet Bailly i kortboken – igjen. Tre minutter etter at han felte Hamouma, tråkket han til mot samme mann. Midstopperen gikk unødvendig hardt inn da han prøvde å bryte ballen foran Saint-Étienne-spilleren, og ble vist sitt andre gule kort. Og dermed rødt.

– Det er helt ufattelig på stillingen 4-0. Når du har fått en advarsel må alarmen gå, sa Kjetil Rekdal i Max-studio etter kampen.

– Det går ikke an å få to gule kort på tre minutter. Da er du dum, fortsatte Rekdal.

RØDT: Eric Bailly får det andre gule kortet etter å ha vært for sent inne i sin andre duell med Romain Hamouma på tre minutter. Foto: Reuters

Tross én mann mindre på banen klarte ikke de grønnkledde fra Frankrike å skape de helt store sjansene. I løpet av kampen forsøkte de seg med tre bytter uten at noen av dem satt den regjerende FA-cupmesteren tilstrekkelig på prøve. Ole Kristian Selnæs var ikke blant dem som fikk sjansen for Christophe Galtiers mannskap.

Ingen Rooney

På onsdag før kampen meldte VG at Rooney kan bli Kina-klar innen en uke. Mannen med flest mål for Manchester United gjennom tidene var ikke en del av José Mourinhos tropp mot Saint-Étienne, noe som setter ytterligere fart på ryktene.

– Det eneste ryktet jeg kjenner til er at vi har et fly til Manchester om to timer, svarte Mourinho avfeiende etter kampen mot Saint-Étienne.

Kjemper på flere fronter: Ibrahimovic sendte United videre – trakk Chelsea

Manchester United-manageren sa at han ikke kunne love at angriperen var en del av United-troppen etter at overgangsvinduet i Kina stenger førstekommende tirsdag.

– Hvordan kan jeg garantere at en spiller er her neste sesong? Hva jeg kan garantere er at hvis Wayne en dag drar fra klubben er det ikke fordi jeg har bedt han gjøre det. Jeg ville aldri bedt en legende forlate klubben, sier Mourinho ifølge Telegraph.

Se Paul Pogba leke seg:Kommersielt samarbeid: Rabattkoder