SAVNET ETTER STYRT: Cardiffs nyervervelse Emiliano Sala (28). Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP

Premier League-stjerne trolig død etter flystyrt

Emiliano Sala (28) ble kjøpt fra Nantes til Cardiff sist lørdag. Nå er han trolig død etter å ha vært i en flystyrt over Frankrike og den britiske kanal mandag kveld. Flyet er ikke funnet, og letingen er avsluttet.

Publisert:

Det skriver blant andre The Independent tirsdag formiddag. Senere tirsdag melder AFP og flere medier at Sala er trolig død. Letingen etter flyet ble avsluttet tirsdag kveld.

Faren til Sala, som fikk nyheten via medieoppslagene, er i sjokk:

– Jeg vet ingenting. Jeg har ingen informasjon. Jeg kan ikke tro det, sier Horacio Sala til argentinske C5N, ifølge Yahoo, og ber om at alt ordner seg.

Franske og britiske sjøfartsmyndigheter søker fortsatt etter det savnede flyet i områdene rundt øya Alderney (se kart), og flyet - et småfly av typen Piper Malibu - oppgis å ha forsvunnet fra radaren nær fyret ved Casquets.

Området skal være beryktet for alle sine skipsvrak, men været der skal ikke ha vært så aller verst da flyet med Emiliano Sala etter alt å dømme styrtet.

Fotballklubben Cardiff, som Ole Gunnar Solskjær var manager for i en kort periode, melder ifølge BBC at de er meget bekymret og «søker klarhet» med tanke på hva som kan ha skjedd med klubbens nye stjernespiller. Cardiff måtte betale 15 millioner pund, 165 millioner kroner etter dagens valutakurs, for Sala. Det er rekordhøyt for Premier League-klubben, som ligger på 18. plass av 20 klubber i den britiske toppserien.

Søk etter flyet og eventuelle vrakrester har vist seg resultatløse. En talsperson ved flyplassen i Cardiff bekrefter at flyet med Sala om bord skulle ha landet der, men meddeler at det foreløpig ikke foreligger ytterligere detaljer om hva som kan ha skjedd med flyet.

Letingen ble avbrutt tirsdag kveld.

Sala undertegnet sin personlige kontrakt med Cardiff for fire dager siden. Han har vært blant toppscorerne i den franske toppserien de siste årene. Denne sesongen har han gjort 13 mål i serien og cupen for Nantes. Kun Kylian Mbappe og Nicolas Pepe har scoret flere mål.

– Det er veldig tilfredsstillende for meg og jeg kan ikke vente med å starte treningene med laget, møte mine nye lagkamerater og starte jobbingen, uttalte Sala da overgangen til Premier League-klubben i Wales var klar.

Et publisert bilde på miokrobloggtjensten Instagram mandag viser Sala som tar farvel med sine lagkamerater i Nantes ved lunsjtider. Ifølge Telegraph skal Nantes forsvarsspiller Nicolas Pallois ha gitt ham skyss i bil til flyplassen der småflyet ventet.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder