Pedersen vippet Vukicevic Demidov ned fra tronen - satte norsk rekord

Norske friidrettsutøvere har knust rekorder de siste dagene, og i dag var det Isabelle Pedersen (26) sin tur. Hun løp inn til norsk rekord på 100 meter hekk.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Dermed er Christina Vukicevic Demidov sin ni år gamle rekord slettet. Den lød på 12,74.

Nå er det Pedersen som kan kalle seg tidenes raskeste norske kvinne på 100 meter hekk: Hun klokket inn på 12,72. I finaleheatet, en time senere, løp hun omtrent like sterkt: 12,73.

- Jeg har egentlig ventet på det. Hun har vært ganske nær de siste to årene. Jeg tenkte at den ville ryke på Bislett Games allerede. Jeg har hatt den lenge nok, så det er bare å gratulere Isabelle. Hun er et kjempetalent, sier Vukicevic Demidov til TV 2.

– Kjempegøy

I bane sju under Diamond League-stevnet i London løp Pedersen for å kvalifisere seg til finaleheatet. Det greide hun med glans. Finalen gikk en time senere, der endte 26-åringen på åttendeplass med tiden 12,73.

Dermed har hun tatt knekken på den forrige norske rekorden ved to anledninger i dag. Den har hun for øvrig jaktet lenge.

– Hvis jeg ikke tar den norske rekorden i år, må jeg trilles ut med rullestol to ganger i løpet av sesongen, sa hun til NRK tidligere i år.

Nå slipper hun det.

– Det er kjempegøy! Nå må vi prøve å få 12.60, sa hun til NRK etter at hun hadde satt rekord tidligere i dag.

– Det var ikke den beste og mest eksplosive starten i livet, men det var veldig greit å ha olympisk mester ved siden av seg og bare føle det at du ligger så tett. Da må man bare fortsette å gire på og komme enda raskere ut av hekkene. Det synes jeg gikk veldig fint, sier 26-åringen.

Amerikanske Kendra Harrison satte årsbeste i verden da hun vant finalen på 100 meter hekk i dag, med tiden 12.36.

Rekordras

Pedersen er ikke den eneste som har løpt inn til rekord denne uken. Fredag kveld sørget brødrene Filip og Jakob Ingebrigtsen for et kanonløp da de begge var raskere enn den norske rekorden som storebror Henrik hadde satt noen år tidligere.

Lørdag var det Karsten Warholm som smadret rekorder da han dundret inn til 47,65 på 400 meter hekk. Med det slettet han den gamle norske rekorden, for øvrig også den satt av ham selv. Tiden var også nordisk rekord, europeisk U23-rekord og stevnerekord.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder