TAP: Den franske veteranspilleren Richard Gasquet vant i strake sett, og Casper Ruud er dermed ute av turneringen i svenske Båstad. Foto: AP

ATP-eventyret over for Ruud - røk ut i kvartfinalen

Casper Ruud (19) tok sin største enkeltseier i karrieren da han slo ut David Ferrer av ATP-turneringen torsdag, men i dag ble det bom stopp i kvartfinalen.

Lillian Holden

Ruud møtte franske Richard Gasquet, som er ranket som nummer 29 i verden. En formidabel oppgave, men 19-åringen gikk inn i kampen med lite respekt og god selvtillit fra torsdagens knockout-seier over David Ferrer.

Gasquet har for øvrig en årrekke bak seg i verdenstoppen. Hans høyeste ranking kom i 2007, da var han oppe på en sjuendeplass. Han har spilt i alle de store turneringene, og vært i semifinaler i både Wimbledon og US Open.

les også

Casper Ruud slo ut tidligere verdenstreer: - Ganske utrolig!

Ruud åpnet kampen godt, og det første settet ble en jevn affære, som franskmannen til slutt vant 7–4 etter tiebreak.

– Det var jevnt i det første settet. Casper hadde flest bruddsjanser, og det var litt synd at han ikke klarte å utnytte dem, sa far og trener Christian Ruud til NTB.

I det andre settet fikk Ruud større problemer. Han gjorde noen enkle feil, og greide ikke spille helt opp mot sitt beste - dermed fikk Gasquet et lite grep om kampen. Men også han gjorde feil, og i stedet for å serve inn kampen på kontrollert vis, fikk Ruud sjansen til å spille seg inn igjen.

19-åringen reduserte på stillingen 4–1 til Gasquet, men franskmannen spilte seg til breakball og vant til slutt settet 6–2.

– Casper må bare ta med seg all lærdom fra disse kampene mot gode motstandere. Jeg føler at han både server bra og returnerer bra, men det er en del å jobbe med framover, sa Ruud senior.

Reiser videre til Tyskland

Dermed er ATP-turneringen i svenske Båstad over for Ruud, som leverte karrierens største seier i en enkeltkamp da han slo ut Ferrer torsdag.

Ferrer var seedet som nummer 39 i verden, og ble den høyest rangerte spilleren som Ruud har tatt innersvingen på. 19-åringen fikk wildcard til denne turneringen, og kvartfinaleplassen har gitt ham viktige poeng i ATP-rankingen. Han er per dags dato rangert som nummer 147 i verden.

Nå reiser Ruud ifølge Tennis-Norge videre til Hamburg, for å spille ATP 500-turnering.

– Det blir verdifulle ATP-poeng å hente der. Første kamp i Hamburg spilles enten mandag eller tirsdag, fortalte Christian Ruud.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder