Skiskyting-konkurranse utsatt - OL-park evakuert

PYEONGCHANG/OSLO (VG) Det blåser så kraftig i OL-byen at Olympiaparken ble evakuert og kvinnenes normaldistanse i skiskyting må utsettes.

Utsettelsen av skiskytter-konkurransen ble bestemt like før klokken åtte norsk tid. 15 kilometeren skulle etter planen begynt onsdag klokken 12:05.

les også

Nå er OL en vindparodi

Det var meldt mer enn 15 meter vind (stiv kuling starter på 13,9) i sekundet onsdag kveld, lokal tid.

– Værforholdene var ikke spesielt ille nå da jeg var på stadion, men det er disse kraftige kastevindene som skal komme senere i dag som gjorde at man valgte å utsette rennet. Jeg synes det er bra at avgjørelsen kommer så tidlig og før jentene har startet sine forberedelser til løpet. Da betyr ikke utsettelsen så mye, sier Stian Eckhoff, landslagstrener til VG.

Kvinnenes normaldistanse skal i stedet gjennomføres torsdag klokken 09.15 norsk tid. Herrenes normaldistanse starter torsdag 12.00. De første øvelsene i skiskyting har vær preget av vind.

– 15 meter per sekund er bare stiv kuling, og ikke så veldig mye i forhold til hva det er meldt i våre egne fjell de kommende dagene. Her er det meldt full storm (25 m/s), sier vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt, Ina-Therese Pedersen til VG.

– Det ser ut som om vinden skal minke i timene fremover, og torsdag morgen vil det være nesten vindstille, før vinden igjen øker noe fredag ettermiddag, sier hun med referanse til yr.nos globale værtjeneste.

VG gir deg alt om OL - sjekk vårt studio

VIND: OL-byen sliter med voldsom vind. Dette bildet er tatt av to personer ved Gangneung. Flere øvelser har blitt utsatt blant annet. Senest slalåmen for kvinner natt til onsdag norsk tid. Foto: Nathan Denette / TT / NTB Scanpix

Klokken 08.12 norsk tid gikk nødalarmen på alle journalistenes mobiltelefoner i hovedpressesenteret i Alpensia. Beskjeden var klar:

«I henhold til kunngjøringen om sterk vind, vær oppmerksom på fallende gjenstander og sikkerhet når du går ut».

Siden kom det også to nye nødalarmer.

Silje Norendal var lei seg etter slopestylefinalen i tøff vind tidligere i uken:

OL-park evakuert

Kraftig vind har også ført til at kvinnenes slalåmkonkurranse onsdag ble utsatt til fredag. I tillegg ble OL-kombinertrennet for menn forsinket.

les også

OL-krise for alpint: Slalåmrennet tatt av vinden

Arrangøren har sendt ut pressemelding og opplyser at all aktivitet ved OL-parken i Gangneung-området, hvor curling og skøyter arrangeres, har blitt evakuert av hensyn til sikkerhet. Deltakerlandsbyens butikktelt er stengt.

Få OL-nyheter rett i innboksen din på Messenger

Etter planen skal Norge spille curlingkamp mot Japan 12.05 i Gangneung, og det skal gås 1000 meter på skøyter med Ida Njåtun og Hege Bøkko klokken 11.00 i samme området.

Full storm

Voldsom vind i OL-byen har blåst ned mange gjerder og partytelt. Nå sikres området for å unngå ytterligere personskader.

Lokale medier melder om vind med over full storm i kastene. En rekke OL-frivillige jobbet onsdag for fullt med å feste telt og gjerder i medielandsbyen.

Et gedigent partytelt ble meid i bakken av vinden, og store metallbein ga etter for vinden.

les også

Norendal oppløst i tårer etter skandalerenn: – Jeg var livredd

Øyeskader

Flere personer er på sykehus og får behandling for øyeskader. Støv og sand ble virvlet opp i gatene og endte i øynene på fotgjengere.

Flere OL-busser hadde trøbbel med å holde seg på veien på turen ned fra fjellområdet og til Pyeongchang.

les også

Slik gasses norske utøverrom før OL

I Alpensia hvor det foregår kombinert-konkurranse, med blant annet kronprins Haakon på tribunen, er det ikke like mye vind onsdag ettermiddag koreansk tid.

PS! OL i Pyeongchang ser du på TVNorge, Eurosport Norge og Eurosport Player fra 9. februar. Rettighetshaver Discovery og VG har et redaksjonelt samarbeid.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder