FERDIGSPILT: Magnus Carlsen (t.h.) og Viswanathan Anand møter pressen etter det første partiet i sjakk-VM. Foto:Berit Roald,NTB scanpix

Sjakk-ekspert: - Anand var irritert over spillet sitt

SOTSJI (VG) Sjakk-ekspertene er enige om at det er Magnus
Carlsen (23) som har størst grunn til å være fornøyd etter første parti i sjakk-VM.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

- Anand var tydelig irritert over spillet sitt, sier Dirk Jan ten Geuzendam, sjefredaktør for sjakkbladet «New in Chess».

Det førte partiet i årets VM-kamp mellom Magnus Carlsen og Viswanathan Anand endte med remis etter drøyt fem timers spill.

SJAKK-VM DIREKTE:Se partiet trekk for trekk

- Han endte opp i en litt dårlig situasjon, og det er ikke det du håper på når du har hvite brikker i første parti. Da ønsker du å vise deg fram fra en god side, sier Dirk Jan ten Geuzendam.

VGTV:Isbading og sex-plaget Lahlum

«Psykologisk trøbbel»

Kollega Peter Doggers, innholdsdirektør for chess.com, er enig i at Carlsen har størst grunn til å smile etter dagens parti.

- Begge var litt nervøse, men dette var en mental seier for Magnus - på flere måter. Ikke bare fordi han spilte med svarte brikker ,men også fordi han presset mesteparten av tiden.

- Dette betyr psykologisk trøbbel for Anand. Han vet at han i løpet av de seks neste partiene har bare to med hvite brikker. Han ville helst ha skaffet seg et bedre press med hvit enn han klarte, sier Doggers.

VGTV:Her nøler Anand

- Bra for Magnus

Dirk Jan ten Geuzendam mener at Magnus ikke ville ta for store sjanser i dag:

- Han var nok opptatt at det ikke skulle bli noen ulykke. Så han har god grunn til å være fornøyd. Han har heller ingen grunn til å være bekymret over at han misset på den muligheten han hadde til å vinne. Det skulle veldig mye til å klare å vinne dette partiet. Magnus gjorde sitt beste, sier «New in Chess»-redaktøren.

Den anerkjente sjakkjournalisten Leontxo Garcia, som jobber for den spanske avisen El Pais, mener Carlsen har all grunn til å være fornøyd med dagens prestasjon.

- Med tanke på at Magnus slet i de to første timene, han var veldig ukomfortabel da, så var dette veldig bra for Magnus.

- Resten av partiet var det motsatt: Anand var hardt presset og hadde det vanskelig. Og husket nok hva som skjedde for ett år siden i Chennai da han tapte et partier som var slik. Psykologisk er dette resultatet best for Magnus.Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder