Blir seksjonsleder for aldersbestemte landslag i fotballforbundet

VGs sportssjef Øyvind Brenne: – En kjempesignering for NFF

SLUTTER I VG: Truls Dæhli (t.v.) forlater VG. Her er han sammen med fotballpresident Yngve Hallén under en debatt om John Arne Riise. Foto:Frode Hansen,VG

Dæhli fra VG til NFF

Truls Dæhli (59) slutter som kommentator i VG og blir seksjonsleder for aldersbestemte landslag i Norges Fotballforbund.

 • Wegard Bakkehaug

Artikkelen er over fem år gammel

– Det har vært et privilegium å jobbe i VG. Jeg trodde ikke det var noe som kunne lokke meg ut av den posisjonen, men dette ble rett og slett for fristende for meg, sier Dæhli til VG.

Det ble onsdag klart at han slutter i avisen han har vært en del av sammenhengende siden 1986, og i avdelingen hvor han har jobbet som kommentator siden begynnelsen av 90-tallet.

Blir seksjonsleder

– Det skjer mye spennende i NFF og på et område jeg har vært så heldig at jeg har fått følge ganske tett fra mange forskjellige vinkler. Det er et område som engasjerer meg veldig. Jeg har hatt en fantastisk reise i VG i lang tid, og det har vært et fantastisk sted å være. Det er en tid jeg er veldig takknemlig for, men dette ble så spennende at jeg fikk veldig lyst til å bli med, sier Dæhli.

HEDRET: Truls Dæhli ble tildelt NTBs språkpris i vår. Foto:Hallgeir Vågenes,VG

Les også: VGs Truls Dæhli «sparket» av sin egen sønn

Mats Møller Dæhlis far har kommentert det norske A-landslaget i mellom 150 og 200 kamper gjennom 23 år, bare avbrutt av to år han var korrespondent i London. Den siste landskampen Dæhli kommenterte var borte mot Sverige sommeren 2013 (tap 2-4).

Han får nå tittelen seksjonsleder for aldersbestemte landslag i NFF. Dæhli vil sammen med toppfotballsjef Nils Johan Semb ha hovedansvaret for arbeidet med de aldersbestemte landslagene, landslagsskolen og pågående prosjekter for unge talenter.

– Trist for VG

Den nyopprettede stillingen har mange av de samme oppgavene som Stig Inge Bjørnebye hadde før han forlot NFF til fordel for Rosenborg tidligere i år, melder NFF på sin hjemmeside.

– Dette er en trist nyhet for VG og en kjempesignering for NFF. Truls er en legende i VG-sporten. Han har vært en veldig viktig medarbeider internt og eksternt i en årrekke og kommer til å etterlate seg et tomrom. Han sportsfaglige styrke og integritet kombinert med en usedvanlig god penn har gjort ham til den i særklasse beste sportskommentatoren i Norge i historien, sier VGs sportssjef Øyvind Brenne.

– Dæhli har stor kunnskap og engasjement for norsk fotball og idrett. Han vil tilføre vår organisasjon verdifull kompetanse. Derfor er det kjekt å ønske Truls Dæhli velkommen på laget, sier fotballpresident Yngve Hallén til fotball.no.

Mer om

 1. Herrelandslaget fotball

Flere artikler

 1. Dæhli: - Jeg må få lov til å være pappa

 2. Truls Dæhli blir toppfotballsjef i Klaveness-fravær

 3. Dæhli: – Fantastisk følelse å være tilbake

 4. Pluss content

  UEFA oppdaget NFF-tabben: - Bare trist for alle som er involvert

 5. Mats Møller Dæhli herjer i Tyskland – topper Kicker-børs suverent

Fra andre aviser

 1. Norges Fotballforbund ansetter VG-kommentator

  Aftenposten
 2. Toppfotballsjef Klaveness skal ut i mammapermisjon. Vikaren er klar.

  Aftenposten
 3. Toppfotballsjef Klaveness skal ut i mammapermisjon. Vikaren er klar.

  Bergens Tidende
 4. Dæhli fra VG til NFF

  Fædrelandsvennen
 5. Filmen om homofil kjærlighet i fotballen ga landslagsspilleren en aha-opplevelse: – Jeg håper flere vil stå frem

  Aftenposten
 6. Filmen om homofil kjærlighet i fotballen ga landslagsspilleren en aha-opplevelse: – Jeg håper flere vil stå frem

  Bergens Tidende

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder