LITT IGJEN: Håvard Bøkko tror han kan matche Sven Kramer, men trenger noen års trening først. Foto: Scanpix

Bøkko trenger tid for å matche Kramer

Håvard Bøkko var sjanseløs mot Sven Kramer i skøyte-EM i helgen, men ytterligere et par års knallhard trening skal sette ham i stand til å matche europamesteren.

  • NTB
ARTIKKELEN ER OVER 12 ÅR GAMMEL

- Jeg trenger nok et par år på å komme opp på samme høye nivå som Kramer, sier Håvard Bøkko til NTB etter å ha blitt beste nordmann på fjerdeplass i EM.

Han lå på bronseplass etter tre løp, men var som ventet sjanseløs mot Carl Verheijen på den avsluttende 10.000-meteren.

- Verheijen slo meg så voldsomt på tier'n at jeg ikke er så skuffet over at jeg falt ned til fjerdeplass. Dessuten mener jeg det var høyere nivå over EM i år enn det var i Vikingskipet i fjor. Jeg gjorde nok et bedre mesterskap denne gangen, selv om jeg klarte bronse på hjemmebane i fjor, sier Bøkko.

Sven Kramer vant et suverent mesterskap foran hjemmefavoritten Enrico Fabris fra Italia og sin nederlandske landsmann Carl Verheijen. For de norske var det positivt at alle kvalifiserte seg til 10.000 meter. Bak Bøkko ble Eskil Ervik nummer seks, Henrik Christiansen nummer ni og Sverre Haugli nummer 11.

- For å kunne matche Kramer må jeg både bli sterkere og bedre rent teknisk, og jeg trenger nok noe tid på det, forteller Bøkko som mener han har tatt et steg i riktig retning også denne sesongen.

Mesteremne

- Jeg er helt overbevist om at Håvard Bøkko kan bli mester om noen år. Han kan bli eneren, den som sprenger grenser, som vi har manglet i mesterskapet her i Collalbo, sier Johan Kaggestad til NTB søndag.

Han var på EM som Olympiatoppens mann på skøyter.

- Det positive med dette mesterskapet slik jeg ser det er at vi er på vei framover. Det går i riktig retning, og det er jo ingen tvil om at det er veldig bra av Håvard Bøkko å bli nummer fire her. Han er tross alt ikke mer enn 20 år, slår Kaggestad fast.

- Jeg er mektig imponert over ham, for han har en allsidig psyke og er veldig allsidig trent. Det er ingen tvil om at han har det lille ekstra som skal til for å bli mester. Derfor nøler jeg ikke med å si at han kommer til å være helt i toppen i løpet av et par sesonger.

Bedre utgangspunkt

Sven Kramer er ikke mer enn et år eldre enn Håvard Bøkko, men forskjellen på dem er først og fremst at nederlenderen har et bedre utgangspunkt rent fysisk.

- Han var et kjempetalent på sykkel også, og har nok trent hardt og målbevisst i veldig mange år. Jeg begynte ikke å trene skikkelig før for fem år siden, sier Bøkko til NTB etter at Collalbo-EM er over.

- Jeg spurte forresten Kramer på oppvarmingen før 10.000-meteren i dag hva han spiser, for jeg tenkte jeg kunne få noen tips, men han påsto at det ikke er noe spesielt, sier Bøkko.

Han mener det er på 1500 meter han har mest å hente. Der greide Kramer 1.44 og Bøkko 1.47.

- Det er 5000 meter jeg er mest fornøyd med av de fire distansene, men tidsmessig er jeg rimelig fornøyd med 1500 meter også. Mange gikk veldig fort på den distansen, sier Bøkko.

Misfornøyd Ervik

Eskil Ervik kunne ikke si seg fornøyd med noe av det han presterte under EM i Collalbo i helgen. På den avsluttende 10.000-meteren var han også tom for energi.

- Det er vel egentlig ingenting jeg kan si meg fornøyd med, men mest skuffet er jeg over at jeg ikke klarte å komme på seierspallen på 5000 meter, sier Eskil Ervik til NTB.

Ervik ble nummer seks, Henrik Christiansen nummer ni, og Sverre Haugli nummer 11.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder