Lillebror Northug blir TV-ekspert: Disse skal guide deg gjennom OL-feberen

OSLO (VG) 100 dager før OL-starten i Pyeongchang, har Discovery offentliggjort hvilke eksperter som skal formidle mesterskapet for norske TV-seere.

Petter Northugs lillebror, Tomas, er klar for TV-kanalen og skal bidra som ekspert under langrennssendingene under OL. Det ble kjent under en pressekonferanse i Oslo onsdag.

– Tomas er hentet inn på bakgrunn av sin ferske kunnskap om langrenn og landslagets indre forhold. Han vil først og fremst være tilknyttet våre digitale flater. Ekspertisen hans vil også bli utnyttet bredt på de regulære langrennssendingene under OL, sier Discoverys kommunikasjonsrådgiver, Lars Hojem Kvam, til VG.

Det er usikkert om Petter Northug kommer til OL, men nå er altså Tomas kvalifisert gjennom rettighetshaveren. Kanskje må han felle dommen over storebrorens innsats i sporet.

Les også: Trenerens knallharde krav til Northug

– Mener at jeg sitter på mye kompetanse

OL-KLAR: Petter Northug (t.h.) og broren Tomas (t.v.). Sistnevnte skal jobbe for Discovery under OL. Her fra et tidligere intervju. Foto: Frode Hansen VG

Også de gamle skiheltene Kjetil André Aamodt (som er én av flere som demonstrerer hvordan det vil høres ut ved norsk OL-gull i videoen i toppen av saken), Lasse Kjus og Tom Stiansen blir en del av teamet som skal følge de alpine øvelsene i Sør-Korea. Aamodt og Kjus har henholdsvis åtte og fem OL-medaljer, og har bra med TV-erfaring fra tidligere.

Stiansen har mest TV-erfaring av de tre, etter blant annet å ha ledet TVNorge-serien «71° nord» i flere sesonger.

Les også: Slik er programmet under OL i Pyeongchang

Åge Skinstad blir ekspertkommentator under langrennssendingene fra Sør-Korea. Også Vibeke Skofterud er med i Discoverys team.

– Dette blir kjempemoro. Det blir mitt fjerde OL som kommentator. I tillegg har jeg vært med to som leder. Totalt har jeg vært i ni OL til sammen i ulike roller. Det blir veldig fint å være tilbake som formidler. Denne gangen får jeg til og med sitte inne. Det blir første gangen. Normalt har jeg pleid å stå ute, sa Skinstad til NTB.

– Jeg føler at jeg kjenner det norske laget godt med hensyn til mekanismer som gjelder inn mot stafetter, individuelle løp og mesterskap generelt. Jeg mener at jeg sitter på mye kompetanse, og jeg føler at jeg kjenner jentene godt. Jeg vet hvordan de jobber med seg selv og hva de driver med. Jeg tror at jeg sitter på noe som er vettugt å formidle, sa tidligere langrennsløper Skofterud til NTB.

Nevøen til NRKs Torgeir Bjørn er en av som skal kommentere under OL:

Rett fra «Skal vi danse»

Også tidligere NHL-stjerne og Vålerenga-trener Espen Knutsen hentet inn sammen med en rekke andre profiler som har lagt opp.

Helene Olafsen, for tiden aktuell i TV 2s «Skal vi danse», og ikke minst VGs «Spårtsklubben», kommer til å være en del av OL-sendingene der hun skal bidra med sin kunnskap som snowboardcross-kjører på toppnivå. I mesterskapet i Sotsji for snart fire år siden falt hun stygt i kvalifiseringen, og ødela korsbåndet. Etter tre alvorlige korsbåndskader la hun til slutt opp.

Slopestyle-utøver Andreas Håtveit la opp etter å ha endt på fjerdeplass i Sotsji, men nå blir det ny OL-tur på den sympatiske 31-åringen som har tatt en rekke medaljer i X Games.

Anders Bardal sikret seg OL-bronse både i Vancouver i lagkonkurransen i 2010, og individuelt i normalbakken i Sotsji i 2014. Han la opp våren 2015, men gjør nå «comeback» i mesterskapssammenheng, og blir en del av TV-teamet til Discovery.

Fakta om Discoverys kommentatorer og ekspert:

Langrenn:

Hovedkommentator Jan Christian Bjørn.

Eksperter: Åge Skinstad, Vibeke Skofterud, Tomas Northug.

Skiskyting:

Hovedkommentator: Asbjørn Myhre.

Eksperter: Morten Hegle Svendsen, Martin Eng, Ann Kristin Flatland.

Alpint:

Kommentator: Håkon Bjercke

Eksperter: Tom Stiansen, Lasse Kjus, Kjetil André Aamodt.

Hopp:

Hovedkommentator: Jørn Sundby.

Eksperter: Kjetil Strandbråten, Anders Bardal.

Skøyter:

Kommentator Arve Fuglum.

Ekspert: Mikael Flygind Larsen.

Snowboard/fristil:

Kommentator snowboard: Jonas Greve.

Kommentator kulekjøring: Stig Moen.

Eksperter: Helene Olafsen, Gjermund Bråten, Andreas Håtveit, Bastian Juell.

Curling:

Kommentator: Thoralf Hognestad

Ekspert: Lars Vågberg.

Kunstløp:

Kommentator Lise Røsto Jensen.

Kommentator: Espen R. Runås.

Ishockey:

Kommentatorer: Jørgen Klem og Frode Marti.

Ekspert: Espen Shampo Knutsen.

Kortbaneløp:

Kommentator: Øystein Ingdahl.

Les også: Rimmen og Almaas skal lede OL-show

OL i Pyeongchang i Sør-Korea arrangeres i perioden 9. til 25. februar. Discovery har kjøpt rettighetene til å sende samtlige OL i perioden 2018 til 2024.

Saken oppdateres!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder