OMDISKUTERT: Christina Hammer (t.v.) ble tilkjent seieren til tross for at Anne-Sophie Mathis knocket henne ut i den femte runden i tyske Dessau lørdag kveld.
OMDISKUTERT: Christina Hammer (t.v.) ble tilkjent seieren til tross for at Anne-Sophie Mathis knocket henne ut i den femte runden i tyske Dessau lørdag kveld. Foto:Getty Images og Bjørn S. Delebekk,

Knockout og dommerskandale da Brækhus-rivaler møttes

Brækhus: - Må bare bli omkamp

SPORT

Franske Anne-Sophie Mathis (37) knocket ut hjemmefavoritt Christina Hammer (23) i helgen, men ble deretter disket for angivelig å ha slått tyske Hammer i bakhodet.

Publisert:

- Det er helt håpløst, og ikke så mye mer å si. Det må bare bli omkamp og Mathis har hele bokseverden i ryggen på det, sier Cecilia Brækhus til VG.

Hun bokset selv mot Mathis i september 2012, og vant på poeng. Den kampen gikk i weltervekt, mens ubeseirede Hammer normalt bokser to vektklasser over i mellomvekt. Helgens kamp mellom Hammer og Mathis gikk i lett mellomvekt, og begge kvinneprofilene er aktuelle Brækhus-motstandere i 2015.

Derfor fulgte da også Brækhus med interesse med på hvordan kampen forløp, og da den femte av de ti stipulerte rundene var i gang startet også den store dramatikken.

Knockoutekspert Mathis hadde bestemt seg for å virkelig klinke til mot Hammer, og presset henne opp mot tauene. Mens Hammer låste venstrearmen til Mathis, så klinket den franske veteranen til med flere harde slag mot Hammers tinning med høyrearmen.

- Helt lovlig

Etter fem slag gikk Hammer ned i kanvasen og var ferdig. Totalt omtåket var hun ikke i stand til å fortsette, men ringdommer Manfred Kuechler disket Mathis og markerte for at hun hadde slått Hammer i bakhodet.

Youtube: Se dramaet fra femte runde her

- Det var utrolig uheldig for Mathis. Hun skulle ikke blitt disket. Tinningslag er ikke i bakhodet, og seieren var helt lovlig. Det er så typisk at slike ting skjer i Tyskland i favør hjemmebokseren. Mathis skulle hatt den seieren på knockout, sier Viasat-ekspert Thomas Hansvoll til VG.

Så gjenstår det å se om Mathis får en omkamp. Hun har nå 27 seirer og fire tap i karrieren, mens Hammer er ubeseiret på 18 kamper (åtte knockout). Cecilia Brækhus er fortsatt regnet for å være verdens beste kvinnebokser uansett vektklasse, og bokser etter planen sin neste kamp i København i midten av september. Sannsynlig motstander er kroatiske Ivana Habazin.

Her kan du lese mer om