Magnus Carlsen: - Hadde vært kult med Martin i Real Madrid

SOTSJI (VG) Magnus Carlsen (23) ante ikke at Martin Ødegaard (15) kan være på vei til Real Madrid.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Den spanske hovedstadsklubben er verdensmesterens favorittlag. Derfor sperret han øynene opp da VG fortalte han om Real Madrids interesse for Ødegaard. Det skjedde på flyplassen i Sotsji, der Carlsen i kveld landet - klar for lørdagens første parti i VM-matchen mot Viswanathan Anand.

- Det hadde vært kul om det ble Real Madrid, sier Magnus Carlsen.

- Har du noen råd til et 15-årig stortalent? Du var selv et vidunderbarn...

- Det blir litt hypotetisk. Selv bare holdt jeg på med det jeg hadde lyst til. Og jeg hadde ikke så veldig mye styr som 15-åring, sier han til VG.

Landingshjulene nådde bakken i Sotsji omtrent samtidig som hans kjære Real Madrid hadde avspark mot Liverpool. Carlsen tok avspark i en kamp på Santiago Bernabeu for knapt ett år siden.

Det var ikke så mye styr da Magnus Carlsen kom til Sotsji i kveld. Han var i strålende humør og virket veldig klar for et nytt møte med Anand. Det er bare ett år siden de møttes forrige gang til tittelkamp. Den gang mistet inderen sin tittel til nordmannen.

På spørsmål fra NRK om selvtilliten er bedre enn den var for noen uker siden, svarer Carlsen ja.

- Jeg har slått Jon Ludvig (Hammer) og Peter Heine (Nielsen) noen ganger, så...

Han mener det blir helt greit å vente noen dager på å komme i gang.

- Det er greit å få akklimatisert seg. Det blir en liten inspeksjon av spillelokalet onsdag, men først og fremst handler det om å slappe av.

Magnus Carlsen vurderer årets match slik sammenlignet med fjorårets:

- Det er samme motstander, så utgangspunktet er noe av det samme. Forrige gang var jeg ikke på topp fra starten, det må jeg være nå. Ellers kan det fort straffe seg.

- Er dette fortsettelsen på fjorårets match eller er det en helt ny match?

- Det er egentlig en helt ny kamp. Den kommer til å leve sitt eget liv.

- Jeg regner meg som favoritt hvis jeg spiller på topp, men det nytter ikke å spille som jeg har gjort de siste par turneringene. Da kan det bli vanskelig.

Magnus Carlsen mener at arrangørene i Russland gjør en god jobb, men han synes det er et rart tidspunkt å ha en VM-match i landet - ettersom ingen russere er med.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder