Aukland mistenkeliggjort i ny dopingdokumentar

Artikkelen er over seks år gammel

Langløperen til Dagbladet: - Det er klart jeg føler meg uthengt

TOPPLØPER: Anders Aukland var med på stafettlaget som tok OL-gull i Salt Lake City i 2002. Nå føler han seg uthengt i en svensk dopingdokumentar som vises i Sverige i morgen. Foto: MATTIS SANDBLAD

I morgen sender SVT programmet Uppdrag Granskning. Der blir det fokus på doping i vinteridrett, skriver Dagbladet.

Langløpsløperen Anders Aukland blir mistenkt for høye blodverdier under OL i 2002. Aukland er tidligere landslagsløper i langrenn.

- Blodverdier spretter opp og ned. Jeg vet jeg har høye blodverdier fra før. Jeg synes det er drøye påstander som kommer, sier Aukland til Dagbladet.

- Blodverdier spretter opp og ned

Aukland har ikke sett dokumentaren selv. Men han forteller at Uddrag Granskning oppsøkte ham etter Marcialonga. Der ble han konfrontert med blodverdier på rundt 17, skriver Dagbladet.

- Blodverdier spretter opp og ned. Jeg vet jeg har høye blodverdier fra før. Jeg synes det er drøye påstander som kommer, sier Aukland til Dagbladet.

Anders Aukland tok OL-gull på stafetten sammen Frode Estil, Kristen Skjeldal og Thomas Alsgaard.

NRK sender ikke dokumentaren nå

Aukland har vunnet Vasaloppet og Marcialonga. Han har også et VM-sølv på femmila fra 2005.

NRK sendte den finsk dopingdokumentaren «When heroes lie» på tampen av 2012. Det førte til et svært anspent forhold til Norges skiforbund. Bare måneder senere valgte kanalen å droppe fjorårets SVT-film.

NRK vil ikke vise «Blodracet 2» de kommende dagene.

- Det er snakk om upublisert materiale, det kan bli redigering helt frem til sending i Sverige. Derfor velger vi å se an det ferdige produktet, før det tas noen endelig beslutning, sa dokumentarredaktør i NRK, Lars Kristiansen til VG mandag.

Han omtaler likevel bakgrunnsmaterialet til SVT som interessant.

VG kommer med mer.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder