GODE TIDER I SIKTE: Viktor Hovland er klar for PGA-touren neste sesong. Foto: JONATHAN FERREY / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Hovland klar for PGA-touren

Han har svart belte i taekwondo og «svart belte» i golf. 21 år gamle Viktor Hovland er klar for PGA-touren.

Oslo-guttens første profesjonelle seier røk riktignok etter at han avsluttet Korn Ferry-turneringen i Idaho med sin svakeste runde, tre under par, 68 slag. Det holdt ikke mot Matthew NeSmith som med en runde på syv under og «minus 19» totalt vant med ett slag. Hovland delte annenplassen med Brandon Hagy.

– Jeg spilte for å vinne turneringen, så jeg er litt skuffet over at jeg ikke presterte bedre, sa Hovland til Korn Ferry-tourens hjemmeside etter turneringen.

Men det viktigste for Viktor Hovland er at han, på en suveren måte, har kvalifisert seg for PGA-touren neste sesong. De 25 beste etter tre kvalikturneringer får PGA–kortet, og 11. og 2. plass i de to første betyr at Hovland allerede er klar.

– Det er alltid litt skuffende når man har muligheten til å vinne og ikke gjør det, men i løpet av noen dager vil det nok synke inn og jeg vil være glad for at jeg sikret meg en plass på PGA-touren neste sesong.

Det betyr også at Norge vil ha to spillere i det gjeveste selskapet neste sesong. Kristoffer Ventura (24) var allerede kvalifisert.

Det siste halvåret har vært et eventyr for norsk golf. Den eneste nordmannen som har spilt på PGA-touren tidligere er Henrik Bjørnstad (2006 og 2010).

Ventura kvalifiserte seg gjennom spill på Korn Ferry-touren, som er «divisjonen» under PGA-touren. Ventura har vist seg som en vinner ved å gå til topps i to turneringer. Dessuten har han to tredjeplasser.

Viktor Hovland har brukt det meste av 2019 på PGA-touren, uten å være «medlem». Han har imponert stort, vært med i ti turneringer, blitt blant de 16 beste fem ganger, med 4. plassen i Wyndham Championship i begynnelsen av august som beste resultat.

Hovland, profesjonell så sent som i juni, fikk flere PGA-invitasjoner som regjerende U.S. Amateur-mester. Han ble også beste amatør i The Masters. Men det var bare denne sesongen han var garantert slike invitasjoner, selv om han sikkert ville fått en del neste sesong også, med navnet han har opparbeidet.

les også

Slik blir golfkometen Viktor Hovlands nye liv

Pluss content

Men han måtte gjennom kvalikturneringene for å være sikker. Nå trenger han ikke bekymre seg. Han skal få testet seg på touren der 43 år gamle Tiger Woods fortsatt henger med, og samme kveld som Hovland kvalifiserte seg var det finalespill på PGA-touren. Nordirske Rory McIlroy vant og fikk med seg småpene 140 millioner kroner.

Viktor Hovland er en mann med flere idrettslige kvaliteter, til tross for at han bare er 21 år. Oslo-gutten har også drevet med taekwondo i syv år, og PGA-spilleren Hunter Mahan ble forholdsvis sjokkert da Hovland avslørte at han har svart belte i dette programmet:

Ingen blir sjokkert om Viktor Hovland fortsetter å imponere neste sesong. Han er glohet i PGA-sirkuset allerede og har tjent over seks millioner kroner de siste månedene.

PS! I innslaget over ble Viktor Hovland også spurt om sin «drømmeflight» som golfspiller, altså hvilke tre han helst ville spilt sammen med. Svaret: Faren, legenden Ben Hogan og «en berømt norsk fotballspiller ved navn John Carew». Carew er en ivrig golfspiller.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder