BIRDIE: Viktor Hovland på hull 15 før han setter dagens fjerde birdie. Foto: GETTY IMAGES/NTB SCANPIX

Hovland spilte seg opp 23 plasser

Viktor Hovland (21) så ut til å levere en bogey-fri runde på tredje dag av Travelers Championship, men etter en dobbelbogey på det 17. hullet er veien mot en topplassering lang.

Allerede i sin første turnering som profesjonell golfspiller har nordmannen fått kallenavnet «The Smiling Assassin» («Den smilende snikmorderen») av Golf Channel.

Og 21-åringen fortsatte storspillet han leverte på slutten av fredagens runde, og var fire under par før lørdagens 17.- og nest siste hull.

Da var han på skuddhold i forhold til en topp-ti-plassering – totalt seks slag under par – men en dobbelbogey «ødela» mye av dagens storspill.

les også

Slik blir golfkometen Viktor Hovlands nye liv

Pluss content

Hovland hentet seg inn og avsluttet dagen med par og en 68-runde – to slag under par. Dermed er han fire slag under par før den avsluttende runden søndag.

Det holder til en delt 34. plass – opp 23 plasser etter fredagens runde. Tre slag unna en topp-ti-plassering, og seks slag unna topp tre. Chez Reavie som leder turneringen suverent – 16 slag under par etter tre runder.

les også

Hovland vil snakke med andre trenere

En 34. plass vil gi en premie på rundt 350.000 kroner, mens for å ende med millionpremie i proffdebuten må Hovland ende topp 16. Vinneren av turneringen får med seg drøyt elleve millioner kroner.

Forrige helg gikk 21-åringen glipp av en premie på snaut to millioner kroner etter 12.-plassen i US Open, ettersom han som amatør ikke fikk motta premiepenger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder