Foto: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT, AFP

Casper Ruud slo ut tidligere verdenstreer: - Ganske utrolig!

Casper Ruud (19) sto overfor en formidabel oppgave da han møtte David Ferrer (36) i dag, en spiller som har vært i verdenstoppen en rekke år. Men Ruud tvang til slutt spanjolen i kne.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

– Det er ganske utrolig. Jeg hadde ikke trodd at Casper skulle slå ham. Det er den største enkeltseieren i karrieren hans, sier Eurosport-ekspert Christer Francke til VG.

Ruuds knockout på Ferrer er meget imponerende - spanjolen var i 2013 ranket som den tredje beste tennisspilleren i verden.

– Ferrer har vært i finalen i French Open, han har slått Rafael Nadal, han har vært en av de aller beste grus-spillerne i verden. Selv om han ikke er like god lenger som han var da han var på sitt beste, så er han rangert som nummer 37 i verden, sier Francke.

Vant to strake

Den norske 19-åringen fikk en småtøff start på kampen da han ble brutt til 2–1-ledelse for Ferrer, og Ruud lå under i starten av det første settet. Men på 5–3 brøt han, utlignet til 5–5 og vant til slutt settet 7–5.

I det andre settet viste Ruud styrke, og var oppe i 5–0-ledelse før Ferrer greide å ta et game igjen. Settet endte til slutt 6–2.

– Det snudde overraskende i det første settet. Det var nok en kombinasjon av at Casper holdt hodet kaldt og at Ferrer nok presset på litt for mye, sier Ruuds pappa og trener, Christian Ruud, til NTB.

Dermed var den spanske tittelforsvareren ute av turneringen, mens Ruud kunne juble for avansement til kvartfinale. 19-åringen har aldri tidligere slått en så høyt rangert spiller.

– Det var utrolig deilig både som far og trener å se at han spilte på seg mer og mer selvtillit og nærmest spilte ut spanjolen i det andre settet, sier pappa Ruud.

Ny kamp i morgen

David Ferrer er for øyeblikket rangert som nummer 39 i verden, Casper Ruud som nummer 147. Den spanske veteranen er vant med å spille store kamper, og har tidligere vært i semifinale og finale i turneringer som Australian Open, French Open og US Open.

I 2013 tapte han finalen i French Open mot Rafael Nadal.

Med dagens triumf er Ruud nå klar for kvartfinale i ATP-turneringen i svenske Båstad, en turnering han for øvrig fikk wild card til å delta i. Det er den første gangen i 19-åringens karriere at han når så langt som til kvarten i en ATP 250-turnering.

Ifølge Tennis-Norge spilles kvartfinalen allerede fredag, og Ruud kommer til å møte enten Gerald Melzer (ranket som nummer 115 i verden) eller knallsterke Richard Gasquet. Han er for tiden ranket som nummer 29.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder