FAMILIEN I SORG: Vibeke Skofterud døde foregående helg. Foto: Tore Kristiansen

Skofteruds familie takker for støtten: – Det er rørende å se hva hun har betydd

Familien til Vibeke Skofterud takker for omverdenens støtte etter at hun døde i en ulykke i helgen.

ARTIKKELEN ER OVER ETT ÅR GAMMEL

Onsdag ettermiddag kom familien til Vibeke Skofterud, som omkom i en vannscooter-ulykke i helgen, med en uttalelse der de takker for støtten fra omverdenen.

Far Karsten, mor Kristin, bror Tormod og kjæresten Marit skriver at de finner trøst i vissheten om de dype sporene Vibeke satte, i det som er de vanskeligste og tyngste dagene en familie kan oppleve.

les også

Skofterud rørte alle den siste kvelden med gjengen

les også

Kjæresten meldte Vibeke Skofterud savnet: – Hun har det veldig tøft

De takker samtidig for at de har fått være i fred de siste dagene, og informerer om at de ikke ønsker å si mer utover det de skriver i pressemeldingen.

I samme pressemelding står det også det at Skofterud skal gravlegges fra Eidsberg kirke torsdag 9. august. Seremonien vil også bli overført via skjerm på plassen utenfor kirken på grunn av stort oppmøte. Det vil bli en minnestund i Eidsberghallen på Mysen etter jordfestelsen.

Marthe Kristoffersen fortalte onsdag om sitt siste møte med Skofterud:

Les hele uttalelsen fra familien:

«Vi gjennomlever de vanskeligste og tyngste dagene en familie kan oppleve. Tapet av vår kjære Vibeke kan ikke beskrives med ord, og det er ubegripelig at vår datter, søster og kjæreste ikke skal finnes mer. Vi søker trøst hos hverandre og i det faktum at Vibeke i løpet av sitt altfor korte liv, levde rikt og satte dype spor etter seg. Naturligvis i skiløypa, men ikke minst som menneske med et helt spesielt hjertelag. Det er rørende å se hva hun har betydd for så mange, og vi vil rette en stor takk for alle gode tanker og ord.

Vi setter også stor pris på at vårt ønske om å sørge i fred som en familie er blitt respektert. Vi ber om at det forblir slik i tiden fremover. Familien kommer derfor ikke til å gi noen ytterligere kommentarer eller intervjuer utover denne pressemeldingen. Tusen takk for all støtte. Det varmer uendelig i en svært vanskelig tid.

Med vennlig hilsen Karsten (pappa), Kristin (mamma), Tormod (bror) og Marit (kjæreste).»

Vibeke Skofterud ble 38 år.

FORELDRENE: Mor Kristin og far Karsten. Her fotografert i forbindelse med VM på ski i 2011. Foto: Mattis Sandblad

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder